Elden Ring: egy tonna információ a FromSoftware következő nagy dobásából

A már több mint egy éve bejelentett, de azóta eltűnt Elden Ringből ezúttal a Redditen olvashattunk elég sokat.

Igaz, az illető a ResetEráról szedte össze a részleteket egy megbízható felhasználótól, ugyanis Omnipotent (Omni) korábban már több alkalommal is beszámolt az Elden Ringről. A játék egy dinamikus nyílt világgal rendelkezik, amiben az ellenfelek megváltoztatják a helyüket, és az események maguktól történnek – nem kellünk hozzájuk. Egy dinamikus időjárási rendszerre, illetve napszakváltakozásokra is érdemes lesz felkészülni.

A játék világának részei egymáshoz kapcsolódik, és mi dönthetünk, hogy hova megyünk benne. A FromSoftware egy értelmes világot akart megvalósítani izgalmas élményekkel, de a világ maga nem lesz egyetlen térképen – több eltérő terület lesz egyedi tulajdonságokkal és karakterisztikákkal. A játék nevét adó Elden gyűrű valamilyen módon, de jelentősen hat a világra. A játékmenetben a FromSoftware az eddigi legtöbb felszereléssel támad majd, és több módon is megközelíthetjük az adott szituációkat – állítólag a földalatti felfedezésnek is jelentős szerepe lesz. Az ellenfelek jobb mesterséges intelligenciával rendelkeznek a mélyebb játékmenetbeli rendszerek és a nyílt világ miatt. Kifinomultabb technikákkal bírnak, és a taktikában is lesznek dörzsölt húzásaik.

A megvilágítási rendszer jobb lesz, ami miatt jobban elmerülhetünk a régióban, ha mondjuk egy esős napon lépünk be, majd az éjszakában távozunk. Lesz vadvilág is, nem beszélve a PvP-ről, illetve egyéb online funkciókról (Hidetaka Miyazaki, az Elden Ring rendezője korábban mondta már, hogy egyéb érdekes aktivitások is lesznek a világban a harcokon túl). A játék világa több eltérő fajjal rendelkezik, és nem csak humanoidok lesznek, és a háttértörténetet George R. R. Martin hozta össze, és ő már-már enciklopédia szintű munkát végzett. Több működő királyság és figura lesz a játék kezdetén. A mi karakterünk emberi lesz, és a FromSoftware eddigi játékaihoz képest személyesebb narratívával bír majd. A világban több szervezettel is interakcióba léphetünk – az ő motivációik és ideológiájuk pedig a küldetéseikben és narratívájukban érzékelhetőek lesznek.

A Souls-sorozathoz képest egy nagyobb világot kapunk, és nem csak olyan helyeket kapunk, amikről csak hallani fogunk, hanem fel is fedezhetjük azokat. A világban zajló harcok kellős közepén találjuk magunkat, és meg kell találnunk a helyünket, ami egy erős narratívát jelent több drámai hatással mint az eddig látott FromSoftware-alkotásokhoz képest. Az elpusztított gyűrű pedig már nem tartja vissza az akár „elképzelhetetlen” lényeket, amik bejutnak a világba.

Mindez nem hivatalos. Az Elden Ring idén valószínűleg nem fog megjelenni, és gyanítjuk, hogy ejtik a PlayStation 4/Xbox One duót a PlayStation 5/Xbox Series X párosért. Talán a hónap során hallunk a játékról a Bandai Namco Play Anime Live közvetítése során.

Forrás: PSU

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu