Hallgasd meg Assassin’s Creed Valhalla zenei témáját az Assassin’s Creed II zeneszerzőjétől!

A legendás Jesper Kyd visszatért az Assassin’s Creed Valhalla zeneszerzőjeként melynek első darabját – a főtémát – lent hallgathatjátok meg! Dán létére igazi „viking” leszármazott a Hitman- és az Assassin’s Creed-sorozat korai részeinek zeneszerzője, így tökéletesen „passzol” hozzá ez a játék!

Az Assassin’s Creed Valhalla körüli óriási várakozás nem csak a játékmentéhez, a történelmi részéhez, a grafikához, vagy a küldetésekhez kötődik, hanem az Assassin’s Creed-közösség imádott zeneszerzőjéhez: Jesper Kydhez is, aki egy másik ismert zeneszerzővel Sarah Schachnerrel együtt szerezte a játék zenéjét. A OST (official soundtrack: hivatalos játékzene) főtémáját: az Északról (Out of the North) című számot most Youtube-on meg is osztották és ahogy arra számítani lehetett: egészen varázslatos! Jesper Kyd az alábbi szavakkal kommentálta szerzeményét:

„Az Északról Norvégia főtémája. A zenémen keresztül át akartam adni e hatalmas, durva föld látványát, amely tele van fjordokkal, hegyekkel, hóval és jéggel, mindezt kombinálva a család és a közösség erőteljes érzésével, amely egyben a viking hiedelmek és életérzés esszenciája is. Ők büszke emberek hatalmas sorssal, hihetetlen ambíciókkal és erős öntudattal a saját életmódjuk tekintetében.”

Talán a játékzenék tekintetében nem is létezik olyan zeneszerző, mint Jesper Kyd, aki alkalmasabb lenne arra a feladatra, hogy ezeket a gondolatokat a zenéjén keresztül megkomponálja – gondoljunk csak vissza az Assassin’s Creed II leghíresebb dallamára: a Jesper Kyd által szerzett Ezio’s family-re, amely szerintem minden AC-rajongó fejében felcsendül, valahányszor a sorozat eszünkbe jut – és amely egyben az egész sorozat „hivatalos” zenéjévé is vált.

Ami az „Északról” számot illeti, abban felismerhetőek a korszakra és helyszínre jellemző középkori zeneszerszámok is, mint például a rebek: a körteformájú húros, vonós hangszer, a fuvola, és a korabeli ütőhangszerek, nem is beszélve a lúdbőröztető énekhangról, amelyek mégis egy Kydre jellemző modern kompozícióban érvényesülnek, hogy teljesen egészében átjöjjön az Assassin’s Creed-feeling.

Ha csak az Assassin’s Creed sorozatot nézzük, akkor a 48 éves zeneszerző az Assassin’s Creed sorozat leghíresebb darabjainak zenéjét is szerezte, mint például az első rész, az Assassin’s Creed II és az Assassin’s Creed: Broderhood. Mivel maga Jesper Kyd dán, mely nép viking ősökkel is dicsekedhet, ezért az Assassin’s Creed Valhalla zenéje talán ebből a szempontból sem lehetne jobb kezekben. A játék teljes OST-jét július 17-én már megvásárolható, meghallgatható, az Assassin’s Creed Valhalla pedig november 17-től lesz kapható.

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu