Ubisoft Montreal: botrány után új vezető

A múlt hétvégén komolyabb szintre lépett szexuális zaklatási botrány a francia cég körül még mindig érezteti hatását.

Mármint a sokkot, mert a hosszabb távú változás még eléggé kérdéses, hogy milyen, vagy mekkora lesz. Két személy ugye távozott a Ubisofttól, és az egyikük pont a francia cég kanadai stúdióit felügyelte. Yannis Mallatról volt szó, aki a 2000-es évek során a Prince of Persia-sorozat producereként dolgozott Yves Guillemotnak (ő még mindig a cég vezérigazgatója, és onnan lépett előre egy magasabb posztra.

Viszont Mallat távozásával kellett egy új vezető, aki így a Ubisoft Montreal élére állva vezeti tovább a cég egyik legfontosabb stúdióját (elég annyit mondanunk, hogy az Assassin’s Creed: Valhalla fő fejlesztőstúdiója pont a quebec-i team, ami kb. a világ legnagyobb csapata is egyben…?). Samuel Horti, a Business Insider írója szerint Mallat utódja Christophe Derennes lesz, aki eddig a stúdió gyártási/fejlesztési tevékenységeiért felelős alelnöke volt. A francia kiadó szerint Derenness jelentős tapasztalattal bír a gyártási folyamatokban, mivel már 25 éve a Ubisoftnál dolgozik, és a játékfejlesztés során napi szinten segített ott, ahol kellett, hogy a játékok elérhessék a kitűzött szintet. Bár a Ubisoft nem jelentette be hivatalosan ezt, a Jeux.ca birtokába jutott egy belsős levél a témáról.

Érdemes kiemelni, hogy csak a Ubisoft Montreal vezetése hárul csak Derennesre. A cég további kanadai stúdióit (Toronto, Quebec City, Saguenay, Halifax, illetve Winnipeg) más veszi át, név szerint Christine Burgess Quemard, aki a Ubisoft nemzetközi stúdióival kapcsolatban felelős vezetőként dolgozik Guillemot alá.

Ez viszont még mindig messze nem a sztori vége – ki tudja, hogy milyen csontvázak fognak még kihullani a Ubisoft szekrényeiből? A játékipar egyik legnagyobb kiadójáról beszélünk, aminek azért mostanában két játéka eléggé kérdőjeles (hol van a Beyond Good & Evil 2? élő szolgáltatásos modellre állították át a Sea of Thieves riválisaként is megnevezhető Skull & Bones-t?).

Forrás: Gamesindustry, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu