A Project xCloud, a Microsoft streaming szolgáltatása az Xbox Game Pass része lesz

A Microsoft bejelentette, hogy még idén, szeptembertől az Xbox Game Pass Ultimate előfizetésnek egyben részese lesz majd a Microsoft videojátékos streaming szolgáltatása: a Project xCloud.

Minderről természetesen az Xbox divízió feje, Phil Spencer beszélt egy blogposztban. (Ki más?) További jó hír, hogy a Game Pass Ultimate előfizetői automatikusan megkapják szeptembertől kezdve a Project xCloud szolgáltatást – mindenféle extra költség nélkül. Ez tényleg komplett csomagot jelent majd.

A Game Pass Ultimate ugyanis lényegében magában foglalja majd az Xbox Live előfizetést, továbbá egy több mint 100 játékból álló könyvtárat, amelyet PC-n és Xbox konzolokon egyaránt igénybe vehetünk. A teljes csomag ára (legalábbis a mostani ár alapján) havi 4200 forint. A Microsoft belsős címei ezen felül még azonnal elérhetővé is válnak a Game Pass előfizetésben, amikor megjelennek. A Project xCloudnak köszönhetően androidos, vagy iOS-os telefonon, vagy táblagépen, közvetlenül a felhőből streamelve, Wi-Fi- vagy mobilhálózaton keresztül játszunk az Xbox-os játékainkkal. Így tehát az Xbox Series X-szel együtt érkező Halo Infinite-et akár telefonon streamelve is játszhatjuk, tehát például otthonról elkezdhetjük a játékot, majd útközben folytathatjuk más eszközön onnantól, ahol abbahagytuk a cross-saving funkciónak köszönhetően. Lényegében egyébként a PS Vita remote play megoldásának egy továbbfejlesztett változatáról van szó, annyi (elég jelentős…) különbséggel, hogy az xCloud esetében szerverről futnak a játékok és nem az otthoni konzolodról, amelynek köszönhetően kevésbé vagy kitéve az ehhez kötődő technikai problémáknak.

Sajnos üröm az örömben, hogy nálunk még ez a szolgáltatás nem elérhető – egyelőre ugyanúgy kimaradtunk belőle, mint a PlayStation Now-ból. Bíztató azért, hogy már Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Norvégiában, Spanyolországban és Svédországban is elérhetővé vált az xCloud, így talán kis hazánkban is elérhető lesz majd a jövőben.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu