PlayStation 4: még sok minden jön a platformra

Eric Lempel, a Sony nemzetközi marketinges vezetője szerint nem kell félnie a kurrens-gen konzollal rendelkezőknek, akik nem váltanak az új konzolra, mert szerinte még sok minden jön a PlayStation 4-re.

Lempel Geoff Keighley-vel, a The Game Awards producerével és műsorvezetőjével beszélgetett annak kapcsán, mert Keighley bemutatta a DualSense kontrollert. (Erről már részletesebben írtunk.) A gondolatmenet jogos, mert a konzolgeneráció végén mindig ott van a kérdés, hogy meddig marad ott a konzolgyártó a régebbi masina mögött, mielőtt az újabbra váltana? (Az Xbox > Xbox 360 átmenet már-már botrányosan hirtelen volt 2005-2006 tájékán.)

Lempel azt mondja, hogy a PlayStation 5-ös funkciók, fícsőrök tényleg egy következő generációs élményhez fognak vezetni. Ő is jól tudja, hogy nem lehet mindenkit átvinni a következő generációra, így lesznek olyanok, akik „lemaradnak”. Új hardverre van szükség, vagy új készülékekre, hogy a fejlesztők munkásságát átélhessük. Tehát az új élményekhez új konzol kell (és Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója korábban ezt ki is hangsúlyozta, hogy itt az idő a következő generációra, így PlayStation 5-exkluzív játékok készülnek).

A PlayStation 4 Lempel szerint nagy részét teszi ki annak, amivel a Sony foglalkozik, és ezért a munkájuk része marad a már majdnem hét éves konzol, ami még sok dolgot fog kapni. Szerinte a mostani időszakban a konzolgeneráció legnagyobb címei közül pár megjelent (nem nevezte nevén őket, megtesszük mi: The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima), de ez folytatódni fog. Bár a PlayStation 5 a következő generációs termék, sok dologgal készülnek a PlayStation 4-re is, ami Lempel állítása szerint még sok életerővel bír.

Mi kétkedünk – persze, lesznek multiplatform címek, kisebb indie projektek, és eleinte lesz még az AAA játékokból kurrens-gen verzió is, de nem sok esélyt látunk arra, hogy a Sony Interactive Entertainment stúdiói PlayStation 4-exkluzív játékokat fejlesszenek még most is.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu