Asztali PC-k kiadására készül egy japán kiadó!

TECH HÍREK – Egy japán kiadó most új területre teszi be a lábát, és asztali PC-kkel fog hamarosan támadni. Nos, erre biztosan nem számítottunk.

A PC Watch, egy japán site tudósított arról, hogy az eddig a játéktermi masinák és a cég esportos érdeklődési körék párosán túl a tonnányi pénzt termelő pachinko gépekért is felelős Konami Amusements belép a PC-s piacra. Nem írtuk el: a KONAMI kezd asztali PC-ket gyártani!

Az Arespear termékcsalád kapásból három verzióval fog indítani. Az Arespear C300 egy Intel Core i5-9400F processzorral, egy Nvidia GeForce GTX 1650 videókártyával, 8 gigányi, 2666 MHz-s DDR4 memóriával, és egy 512 GB-os M.2 PCIe SSD-vel rendelkezik. Ennek ára 184800 japán yen lesz (forintban 522 ezer). A második modell, az Arespear C700 egy vízhűtéses Intel Core i7-9700 processzort, egy Nvidia GeForce RTX 2070 Super videókártyát, 16 gigányi, 2666 MHz-s DDR4 memóriát, egy 512 GB-os M.2 PCIe SSD-t, és egy 1 TB-s HDD-t is magában hordoz. Ez már 316800 yen (894 ezer forint).

A harmadik modell, az Arespear C700+ a C700-zal megegyező specifikációkkal jön, de a különbség itt pusztán kozmetikus. 338800 yenért (ez már 956 ezer forint!) pluszban RGB-s megvilágítást, illetve egy ablakos gépházat kapunk. Mind a három modellben Asus Xonar AE hangkártya is van. A C300, C700 és a C700+ egyenként megtekinthető a lenti képeken ebben a sorrendben.

A három Arespear PC-t már Japánban elő lehet rendelni itt, de nem tudjuk, hogy a Konami egyáltalán Japánon kívül elérhetővé teszi-e ezeket a PC-ket. A kiszállítás szeptemberben kezdődik. Nagy eséllyel nem. Van azért értelme ennek a lépésnek: az ázsiai szigetországban is lassan teret nyer a PC, így már ezen is játszanak arrafelé, nem pedig csak hordozható platformokon (úton a munkába, vagy haza a mobilos, Switch-es, Vitás játék arrafelé gyakori!).

De pont a Konami? A Capcomból jobban kinéztük volna ezt. Amúgy a végére egy szóvicc: az Arespear csak egy betűcserére van attól, hogy Arsepear. Azt pedig magyarosan úgy tudnánk lefordítani, hogy betyárkörte…

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu