Egy PlayStation szabadalom alapján a PS5-nek a DLSS-hez hasonló skálázó rendszere lehet

Az Nvidia DLSS 2.0 technológia 4K-s, kiváló minőségű képet tud kevesebb processzorigénnyel megjeleníteni.

Egyre közeledik az újgenerációs konzolok megjelenése, de még ennek ellenére is nagyon sok fontos részlet még ismeretlen ezekkel a csúcsteljesítményű masinákkal kapcsolatban – főleg, ami a PlayStation 5-öt illeti. Most viszont egy szabadalombejegyzés arra enged következtetni, hogy a PS5-tel kapcsolatban, hogy egy AI újraskálázó rendszert használhat majd a PlayStation 5. Ez a rendszer nagyon hasonlít arra a DLSS 2.0-ra, amelyet az Nvidia használ jelenleg is.

Ezt a szabadalmat egyébként az Android Central fedezte fel és bár konkrétan már 2019-ben regisztrálták, ugyanakkor július 23-ig nem vált publikussá. A szabadalomban a Sony Interactive Entertainment egy olyan „információfeldolgozó eszközt” említ, amely több referenciaképet használ a megjelenítendő tárgyakon, átméretezi a képeket és az információt oly módon alakítja, hogy a képeket a képernyőn meg tudja jeleníteni. Vagy, más szavakkal, úgy tudja rekonstruálni a képet, hogy a különféle felbontású és méretű képeket használja referenciának, amelynek köszönhetően csökken a processzorigény.

E technológia fontos része, hogy a gép tanulási képességét használja fel a képek újalkotása terén, ugyanolyan módon, mint ahogy azt az Nvidia új kártyái teszik, amely az AI-alapú DLSS 2.0 rendszert használják, hogy 4K-re felskálázzák a képet. A szabadalom szerint a PlayStation rendszere „gépi tanulást használ, oly módon, hogy többféle képet felhasználva okosodik, amelybe a konvertált képek pluralitása is beletartozik. Emellett a korábban megtanult adatokat is használja, melynek segítségével reprodukálja a képet, amely a szóban forgó tárgy megjelenítésére szolgál.”

A szabadalom dátumát és a felsorakoztatott technológiákat tekintve nagyon is valószínű, hogy PS5-re tervezik ezt a technológiát. Azt is hozzá kell azért tenni, hogy egy szabadalmaztatás természetesen nem jelenti azt, hogy fel is használják azt, így egyáltalán nem biztos, hogy konzoljátékokról lenne szó. Most, hogy a Microsoft bejelentette, hogy további Xbox Series X hírekre számíthatunk augusztusban, már csak az a nagy kérdés, hogy a Sony hasonlóképpen tesz-e és bejelent-e egy új eseményt?

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu