Mission Impossible 7: kiverte a biztosítékot a lengyeleknél, hogy egy műemléknek számító hidat akarnak felrobbantani a filmhez

MOZI HÍREK – Pilchowice lengyel falu lakosai nem vállalnák el azt a küldetést, hogy a Mission Impossible 7-ben az 1909-ben épített, a helyiek szerint műemléknek számított hídjukat Tom Cruise és csapata felrobbantsák.

Minden Mission Impossible film messzebb és messzebb tolta a határokat, nemcsak Tom Cruise limitjének tekintetében, hanem a robbanások, és a különféle forgatási helyszíneken bevállalható események szempontjából is. Nagyon úgy tűnik, hogy most egy kicsit túltolták a biciklit: a TheFirstNews írása szerint egy valódi hidat akarnak a forgatás során felrobbantani, mely ötlettől a helyi lakosság nincs annyira elragadtatva.

A Mission Impossible 7 forgatása jelenleg Londonban történik, miután valahogy sikerült a koronavírusra vonatkozó szabályokat valahogy megkerülni a stábnak. Talán ezen is felbátorodva vállalta el a produkciós csapat azt a küldetést, hogy Pilchowice lengyel faluban robbantják fel az 1909-ben épült valódi híd egy részét. Állítólag ebbe a lengyel kulturális miniszter, Pawel Lewandowski is belement, miután 2016 óta már a kutya sem használta a hidat, annyira rossz állapotban van. Lewandoski ezt nyilatkozta a híddal kapcsolatban.

„Nem fogok azon pörögni, hogy Pilchowice hídja állítólag egy műemlék. Romokban áll és nincs semmi értéke. Nem minden régi dolog műemlék. A törvény konkrétan kimondja, hogy csak az számít műemléknek, amelynek társadalmi, művészi, vagy tudományos értéke van. A művészetben és a kultúrában ez csak akkor merül fel, ha kapcsolat van a kulturális tárgy és az emberek között. Ha egy tárgyat nem használnak, akkor nincs ilyen értéke. Egyébként is csak a híd egy részét robbantjákfel.”

Lewandowski ezt a nyilatkozatát állítólag a Wirtualna Polska-nak, a lengyel MTI-nek adta.

A helyiek számára ez az indoklás nem volt elég és tiltakozni is kezdtek, abban a reményben, hogy a híd megúszhatja. Lewandowski viszont kifejezte abbéli reményét, hogy a filmből származó bevétel, egy kis állami apanázzsal azt is szolgálhatja majd, hogy a hidat épphogy a régi állapotában restaurálhassák.

Az új Mission Impossible filmet a lassan 60 éves Tom Cruise-zal a főszerepben Christopher McQuarrie rendezi majd, csakúgy, mint a nyolcadik részt is. Christopher McQuarrie emellett nemrég csatlakozott Tom Cruise további filmes tervéhez, amely a világűrben játszódik majd és – ha minden jól alakul ott is forgatják majd

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu