Menu

Donald Trump amerikai elnök azt állítja, hogy kitilttatja a TikTok appot az USA-ból

TECH HÍREK – Donald Trump az újságíróknak jelentette be még a pénteki napon, hogy már szombaton, augusztus elsején aláírja azt a törvénytervezetet, amely mely elősegíti azt, hogy az országból kitiltsák a világszerte rendkívül népszerű, kínai kézben levő videómegosztó applikációt, a TikTokot. Hogy ezt technikailag hogyan fogják megoldani, azt Donald Trump nem részletezte.

A TikTok: a kínai kézben levő közösségi videós applikáció már nagyon régóta szúrja a Trump-adminisztráció szemét. A fehér ház szóvivője például kerek-perec kijelentette, hogy a TikTok rendkívül komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Ennek egy része üzleti jellegű: egy olyan kínai cég rendkívül agresszív térhódításáról beszélhetünk, amely egyes becslések szerint a cég 100 milliárd dollár körüli összeget ér.

Másrészről pedig igen komoly adatbiztonsági problémák is felmerültek, már több országban is folynak különféle vizsgálatok az egykori és jelenlegi tulajdonosokkal kapcsolatban, mert igencsak kifogásolhatóan kezelték a felhasználók – köztük igen nagy arányban kiskorúak – különféle személyes adatait. Éppen ezért az amerikai hadsereg összes katonájának és minden állami alkalmazottnak is megtiltották az app használatát. A TikTok igen komoly biztonságtechnikai problémáit egyébként részletesen Keleti Arthur is taglalta az OzoneTV-ben, ahol többek között arról is beszélt, hogy azt is rebesgetik: lehetséges, hogy hírszerzői tevékenységre is használják az alkalmazást.

A TikToknak jelenleg több mint 800 millió felhasználója van és a saját hazájukon kívül New Yorkban és Los Angelesben is van saját irodájuk, és több tízezer (!) munkatársat alkalmaznak, köztük az ráadásul az USA-ban is. Természetesen a TikTokot üzemeltető ByteDance minden fronton arról beszél, hogy a felhasználók adatai náluk biztonságban vannak. Érdekesség, hogy amellett, hogy az erős állami befolyással bíró kínai cég felvette a volt Disney executive, Kevin Mayert, hogy ezzel is azt bizonyítsák a felhasználók számára: nem kifejezetten kínai alkalmazottak dolgoznak a cégi vezetői között.

Forrás: BBC

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Cammy (Street Fighter)

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu