Cyberpunk 2077: mélyebb szerepjátékos élmény a The Witcher 3-hoz képest

A CD Projekt RED szerint a Cyberpunk 2077-nél a maximumra csavarták a szerepjátékos élményt.

Miles Tostot, a CD Projekt RED senior pályatervezőjét ezúttal a NetRunner 2077 interjúvolta meg. Itt azt nyilatkozta, hogy eléggé sok fegyver van a játékban, de úgy véli, hogy az emberek elfelejtik, hogy többnyire egy RPG-ről van szó. Emiatt testreszabási és felszereléssel kapcsolatos lehetőségekből nem lesz hiány, de a képességeinket is kiválaszthatjuk, a kinézetünket is módosíthatjuk, és ezeken felül az is a középpontban lesz, hogy milyen párbeszédeket választunk.

Szerinte néhányan a játékra nézve azt mondják, hogy ó, ez belső nézetes, és vannak fegyverei, emiatt lövöldözős játékról van szó, de Tost ezt felületesnek tekinti, majd hozzátette, hogy sok módon sokkal mélyebb szerepjátékos élményt fog kínálni a Night City-ben játszódó kaland, mint a 2015-ben megjelent The Witcher 3: Wild Hunt.

Aztán arról is beszélt, hogy a lengyel stúdió igyekszik minden zárt ajtót sziutációtól függően elzárni, mert Tost szerint nem lehet minden ajtó elé kidobót rakni, de ahol ez nyíltan érzékelhető, hogy zárt nyílászáróról van szó (pl. a fő történetszálban fontos, belépést nem engedélyezőről), akkor megpróbálnak valami extrát odatenni. Úgy véli, hogy a The Witcher 3 ajtajaihoz képest sokkal több lesz a Cyberpunk 2077-ben (nem csoda: modernebb technológia, toronyházak, abban sok, sok terület…). A The Witcher 3 fejlesztése során valamikor meg is számolták, hogy kb. 2500 ajtóval rendelkezik Geralt történetének utolsó felvonása. De természetesnek tekinti, hogy a Cyberpunk világában sokkal több lesz. (Bele nem merünk gondolni, hogy mennyi. Ha van ajtófóbia, akkor annak mi lehet a neve? Ostiumfóbia? És aki ettől szenved, tartózkodjon a játéktól?)

A Cyberpunk 2077 november 19-én startol el PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n. Addigra állítólag már kinn lesz az Xbox Series X is… a PlayStation 5 pedig lehet, hogy egy nappal utána, 20-án indul el. Mind a két next-gen konzol alapból támogatni fogja a játékot, de a nekik szánt next-gen patch csak később (2021 elején?) érkezik.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu