PES 2021 – Nem „frissít” a sorozaton a Konami a koronavírus miatt

Járvány – világszerte üres stadionok és egy újabb generációváltás a Konami nyakán, akik úgy döntöttek, hogy idén nem lesz PES 2021.

 

Amellett, hogy a realizmus és óvatosság jegyében csak egy update jön a PES 2020-hoz, idén nem lesz Switch verzió sem.

Különleges év lesz ez a PES-sorozat számára. Tanulva a korábbi generációváltásaikból, a Konami óvatos maradt, és inkább egy frissítést tervez a PES 2020-hoz a teljes sorozat vérfrissítése helyett. Így a cég az első igazán komoly next-gen focis játékukra koncentrálhat majd. Ez az új játék a tervezettek szerint az Unreal Engine-en fut majd, és jövőre érkezik.

Nem lesznek „játszható” változtatások

Az említett update nem foglal majd magába egyetlen játszható változtatást sem, legalábbis az egyik Eurogamer magazinnak adott interjú alapján, a közönségen sem szándékoznak változtatni. Igen, figyelembe véve hogy világszerte üres stadionok állnak a koronavírus járvány miatt, ez olyan részlet lenne, amit nem lenne érdemes vagy élethű bevenni a játékba.

„Nem lesznek masszív változtatások. Vagy mire gondolsz, az üres stadionokra?” – kérdezte Lennart Bobzien, az európai PES brand vezetője a beszélgetőpartnerét. „Nos, ez nem fog megtörténni a PES 2021-ben. A PES 2021 ugyanaz lesz, mint a 2020. Arról nem nyilatkozhatok, hogy később mi lesz.” – magyarázta Bobzien, kitérve arra is, hogy a videójátékon túli valóságban a válság néhány akadályt görgetett a PES és a futballklubok közötti kapcsolat útjába, de még ez sem tudta teljesen megállítani a fejlesztést.

Visszatérve a közönséghez: a PES focis riválisa, a FIFA inkább úgy döntött, hogy tudomást sem vesz problémákról, s az élethűség helyett a klasszikus, futballábrázolást választja, a sport nagyszabású ünneplésével.

Egyébként a Switch verzió is szóba jött az interjú során, amelybe Bobzien szintén nem akart részletesen belemenni, de azt azért bevallotta, hogy a PES 2021 csak Xbox One-ra, PS4-re és PC-re várható. „Nem lesz Switch verzió.” A FIFA-sorozat ezzel szemben megjelenik a Nintendo hibrid konzolján, habár technológiailag fejletlenebb formában, ami sokak haragját kiváltotta.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu