Menu

PES 2021 – Nem “frissít” a sorozaton a Konami a koronavírus miatt

Járvány – világszerte üres stadionok és egy újabb generációváltás a Konami nyakán, akik úgy döntöttek, hogy idén nem lesz PES 2021.

 

Amellett, hogy a realizmus és óvatosság jegyében csak egy update jön a PES 2020-hoz, idén nem lesz Switch verzió sem.

Különleges év lesz ez a PES-sorozat számára. Tanulva a korábbi generációváltásaikból, a Konami óvatos maradt, és inkább egy frissítést tervez a PES 2020-hoz a teljes sorozat vérfrissítése helyett. Így a cég az első igazán komoly next-gen focis játékukra koncentrálhat majd. Ez az új játék a tervezettek szerint az Unreal Engine-en fut majd, és jövőre érkezik.

Nem lesznek „játszható” változtatások

Az említett update nem foglal majd magába egyetlen játszható változtatást sem, legalábbis az egyik Eurogamer magazinnak adott interjú alapján, a közönségen sem szándékoznak változtatni. Igen, figyelembe véve hogy világszerte üres stadionok állnak a koronavírus járvány miatt, ez olyan részlet lenne, amit nem lenne érdemes vagy élethű bevenni a játékba.

“Nem lesznek masszív változtatások. Vagy mire gondolsz, az üres stadionokra?” – kérdezte Lennart Bobzien, az európai PES brand vezetője a beszélgetőpartnerét. “Nos, ez nem fog megtörténni a PES 2021-ben. A PES 2021 ugyanaz lesz, mint a 2020. Arról nem nyilatkozhatok, hogy később mi lesz.” – magyarázta Bobzien, kitérve arra is, hogy a videójátékon túli valóságban a válság néhány akadályt görgetett a PES és a futballklubok közötti kapcsolat útjába, de még ez sem tudta teljesen megállítani a fejlesztést.

Visszatérve a közönséghez: a PES focis riválisa, a FIFA inkább úgy döntött, hogy tudomást sem vesz problémákról, s az élethűség helyett a klasszikus, futballábrázolást választja, a sport nagyszabású ünneplésével.

Egyébként a Switch verzió is szóba jött az interjú során, amelybe Bobzien szintén nem akart részletesen belemenni, de azt azért bevallotta, hogy a PES 2021 csak Xbox One-ra, PS4-re és PC-re várható. “Nem lesz Switch verzió.” A FIFA-sorozat ezzel szemben megjelenik a Nintendo hibrid konzolján, habár technológiailag fejletlenebb formában, ami sokak haragját kiváltotta.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu