Deathloop: késik, nem is keveset a Dishonored 1-2 és a Prey készítőinek új játéka!

Az Arkane Studios ezzel kihagyja a Deathloop nextgen indulását, amely elvileg a PlayStation 5-tel egy időben, valamikor év végén érkezett volna majd.

Az idei évben elterjedt pandémia: a koronavírus az oka, hogy a betervezett év végi indulás helyett 2021 áprilisa és júniusa között jelenik meg a Deathloop. A játék fejlesztőcsapata, az Arkane saját hivatalos Twitterén jelentette be a közel féléves csúszást. A francia székhelyű cégben konkrétan már mindenki otthonról, home office-ban dolgozik, nehogy a munkatársak elkapják egymástól a jelenleg gyógymód nélküli kórt. Ráadásul az új játékstílus az előre tervezettnél több fejlesztési időt is igényel, a készítők pedig nem kalkuláltak kellőképpen azzal, hogy ez a pandémia miatt kialakult helyzetben mennyire lesz időben kivitelezhető. Mivel a cég azt szeretné, ha egy minden tekintetben új generációs játékot tudnának a gamereknek nyújtani, így szomorúan, de kénytelenek voltak még plusz fél éves fejlesztési időt kérni a rajongóktól, akiktől elnézést és további türelmét is kértek.

Ami magát a játékot illeti: a híres Arkane stúdió, amely olyan klasszikusok címeket tett le az asztalra, mint az Arx Fatalis, a Dark Messia of Might & Magic, a Dishonored-részek, illetve legutóbb a Prey, most teljesen új vizekre evez majd a Deathloop című játékkal. Bár a belső nézet megmaradt, viszont most két különböző, egymással egyfolytában rivalizáló karaktert irányíthatunk majd, Colt és Julianna személyében. A játék csavarja pedig nem más, mint hogy ha bármelyikük meghal, minden lenullázódik és kezdődik elölről. Colt rá akar jönni, hogy miképpen törhet ki ebből a halálos időhurokból. Segítségére egyedül az a tény lesz, hogy világ törvényei szerint, bár felszerelését és elért célját elveszíti a halállal, ugyanakkor tudása, képességei, amelyet a különös jelenségről szerez meg, érintetlenül majd.

A furcsa időhurkot feldolgozó Deathloop tehát a saját „időhurkában”: valamikor 2021 áprilisa és júniusa között jelenik meg PS5-re és PC-re.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu