Black Myth: Wu Kong: mert a Nyugati utazásból sosem elég [VIDEO]

Mintha évente hallanánk egy olyan játékról, amit Vu Cseng-en Nyugati utazás című mitológiai regénye ihletett – ezúttal a Black Myth: Wu Kong a soros…

Ezúttal egy kínai stúdió, a Game Science döntött úgy, hogy a témából egy akció-RPG-t hoz létre. Ez a csapat korábban az Art of War: Red Tides című multiplayer stratégiai játékot fejlesztette. A bejelentésük szerint a Black Myth: Wu Kong „mindegyik mainstram konzolra és PC-re” jön, ami virágnyelven azt jelenti, hogy ott fogják kiadni, amiben pénzt látnak. Hozzátették, hogy a felhő alapú platformokat sem zárják ki, ha azok megfelelően futtatják a játékot.

A játék  weboldalán található kínai nyelvű kérdezz-felelek egyik kérdése az, hogy milyen hosszú a játék, illetve lesznek-e később más játszható karakterek, esetleg egy online mód. A Game Science erről nem akar jelenleg nyilatkozni. Most azt veszik leginkább a figyelembe, hogy a stúdió főnöke, illetve a játék rendezője, Yocar olyan konzolos akciójátékokkal szereti tölteni az időt, amik tele vannak komoly, értelmezhető történetekkel, változatos állásokkal (pl. a Final Fantasy XII-ben volt ilyesmi) vagy fegyveres élményekkel, illetve az sem rossz, ha egy online co-op móddal rendelkeznek.

A másik kérdés a megjelenési időpontra vonatkozik. A Game Science szerint nem fog kelleni nekik ötszáz év, hogy elkészüljenek (ez pedig utalás magára a Nyugati utazásra – a Majomkirály ötszáz éven át volt bezárva a Wu Zhi Shan hegy alatt), de az id Software when it’s done gondolatát alkalmazzák: majd akkor adják ki a játékot, ha szerintük játékosokként is kielégítő lesz számukra, viszont figyelembe fogják venni a teljesítmény-költség arányt is. A fejükben több részt is összeraktak már a Black Myth sorozatból.

Jelenleg alkalmazottakat is keres a Game Science a játékhoz, ami egyszeri fizetést igényel csak, de nem zárják ki a DLC-ket vagy a játékon belüli vásárlás lehetőségét, ha az nem a szintlépést gyorsítja vagy ha nem biztosít előnyöket.

A Black Myth: Wu Kong tehát valamikor jön… valószínűleg PlayStation 5-re és PC-re, esetleg Xbox Series X-re is.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu