Itt vannak az új Nvidia kártyák: a GeForce RTX 3090 8K/60 FPS-t tud! [VIDEO]

Csillagászati áron kerül majd a boltokba, az Nvidia csúcskártyája: a GeForce RTX 3090, viszont cserébe az eddig csak álomnak tartott 8K-t és 60 fps kombinációt tudni fogja!

Körülbelül 450.000 Ft-ba kerül majd (és erre még rájöhet a szállítási költség és az áfa) az Nvidia új generációs csúcskártyája, a GeForce RTX 3090, amely már szeptember 24-én megjelenik az USA-ban. (A magyar megjelenés egyelőre nem ismert.) Többek között ezt is jelentette be Jensen Huang, az NVIDIA CEO-ja egy kis online videóprezentáció keretében, ahol egyszerre három új RTX 30 videokártyáról is lerántották a leplet.

Az Nvidia állítása szerint a GeForce RTX 3090, a 3080 és a 3070 újgenerációs videokártyák kétszer jobb teljesítményt és 1.9-szer jobb energiatakarékosságot nyújtanak majd, mint az előző generáció, tehát a Turing architektúra. A GPU-ja az NVIDIA RTX második generációját kihasználva eddig „példátlan” mesterséges intelligenciát és valós idejű ray tracing technológiát kínál a videojátékokban.

Az NVIDIA által tartott online rendezvényen az új, Ampere architektúrájú grafikus kártyákat bemutatták végre a nagyközönségnek is. Természetesen a legdrágább kártya, a majdnem félmillióba kerülő RTX 3090 fogja majd a legdurvább minőséget produkálni, hiszen végre eléri majd az eddig csak mesébe illő 8K felbontást, miközben 60 képkockát képes megjeleníteni másodpercenként, a 24 GB GDDR6X memóriájának köszönhetően. Az említett szeptember 24-es megjelenés természetesen az USA-ra vonatkozik, nagy kérdés, hogy nálunk mikor kerül a boltokba.GeForce RTX 3080Az NVIDIA prezentációja bemutatta a „zászlóshajó” RTX 3080-et is, amely 10 GB GDDR6X VRAM-mal, és ez is hatalmas ugrást jelent az előző generációhoz képest, mivel konkrétan duplája lesz a teljesítménye, mint a 2080-as elődnek. Ez szeptember 17-től válik elérhetővé, és némileg olcsóbb lesz, mint a 3090-es: 699 dollárba fog kerülni.Végül a legolcsóbb kártya az RTX 3070, ami egyfajta belépőszintet fog jelenteni a következő generációba, de még így is erősebb a 2080 TI-t. Ez gyakorlatilag annyiba kerül, mint egy mostani generációs konzol: 499 dolláros áron fogják vesztegetni, és októberben érkezik a boltokba.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu