Demon’s Souls: egymás mellett az eredeti és a remake [VIDEO]

A FromSoftware PlayStation 3-exkluzív játéka mellé odatették a Bluepoint Games és a Sony Interactive Entertainment Japan Studio PlayStation 5-exkluzív felújítását.

Itt azért egy picit biceg az összehasonlítás, ugyanis a 2009-ben megjelent Demon’s Souls nem PlayStation 3-on fut, hanem egy emulátoron (RPCS3), mivel így fel van skálázva a játék 4K felbontásra, és emellett a frame rate is másodpercenként 60 képkocka. A magyarázat erre az, hogy az eredeti kiadásnak a lehető legjobb esélye lehessen a Bluepoint-SIE Japan Studio párosa által készített remake-kel szemben.

A játék hivatalos jellemzése szerint az eredeti, brutális kihívásokat élhetjük át, de azokat a fejlesztők az alapoktól kezdve újragyúrták. Mindezt lenyűgöző látványvilággal, illetve (a PS3-as eredetihez képest) jobb teljesítménnyel kapjuk majd kézhez, és így Boletaria világa (itt játszódik a Demon’s Souls) úgy terül majd el előttünk mint eddig még soha. Az északi királyság régebben a lovagok gazdag területe volt, de most kimondhatatlan szörnyekkel és éhes démonokkal van „megáldva”.

Az utunk során furcsa karakterekkel futunk majd össze – őket megviselte a világ, és rajtuk keresztül ismerhetjük meg a Domon’s Souls nem épp kellemes történetét. De persze a harcon lesz a lényeg: tökéletesíteni kell a harci képességeinket, és tudnunk kell, hogy mikor támadhatunk, illetve mikor érdemes kivárni a következő lehetőséget az attakra, ugyanis minden mellé döfött kard vagy hiba veszélyes lehet ránk és a küldetésünkre nézve. Ha meghalunk, az addig gyűjtött lelkeket is elveszíthetjük (aki ismeri a Souls-sorozatot, tudja, miről van szó). A nehéznek bizonyuló ellenfelek legyőzésével a jutalom is hasonlóan jó lehet, de a halál nem jelenti a véget, hanem csak a létezés egy másik formáját. Nos, és a sztorin túl PvP harcokat is meg lehet ejteni az online inváziókon keresztül, így a küldetésünk még nehezebb lehet. Akár kooperatívan is játszhatunk, ha megidézzük a bajtársainkat.

A Demon’s Souls a PlayStation 5 nyitócímeinek egyike lesz – Európában így az amerikai rajt után egy héttel, november 19-étől találhatjuk meg a boltokban a 66 GB-ot igénylő remake-et.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu