PlayStation 5: „az eddigi legerősebb exkluzív-kínálattal indul”

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója szerint az előző négy (asztali!) PlayStation konzolhoz képest jóval erősebb exkluzív címekkel fog eljutni a boltokba a PlayStation 5.

Az exkluzív címek egy konzol esetében fontos szerepet játszhatnak, igaz, ebben a generációban a visszamenőleges támogatás miatt a szerepük nem biztos, hogy olyan erős lesz, és például a Microsoft oldalán a Halo Infinite (mielőtt elhalasztották 2021-re!) alapból megjelent volna Xbox One-ra is. Ryan erről a témáról is beszélt a Gamesindustrynak adott interjúban.

Szeretnék megőrizni a PlayStation 4-es közösség szeretetét és tiszteletét (ezért adják ki PS4-re is például a Spider-Man: Miles Morales-t, illetve a Horizon Forbidden Westet), de eközben tudomásul is kívánják venni, hogy több millió játékos készen áll (és azt akarja), hogy a játékélmények olyan világába ugorjon, ami csak PlayStation 5-ön lehetséges. (Ezzel pedig valamelyest szembe megy azzal, amit korábban mondott – pár hónapja még azt állította, hogy itt az ideje, hogy csak a PS5-ön megvalósítható élményeket hozzák el a játékosoknak.)

A Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios remekül szuperál, és az exkluzív címek listája (amik a megjelenéskor, vagy ahhoz közel jutnak ki a vásárlókhoz) az eddigi legjobb és legerősebb lesz az összes eddigi Sony-konzolon látott listákkal összevetve. Ezt érzékeltetni is szerették volna, és szerinte láthattuk a pár hónap alatt bekövetkezett fejleményeket a játékokban, és azok – több esetben erősnek és erőteljesnek nevezett – bemutatói mögött valós tartalom állt. Ez Ryan szerint legalább annyira fontos nekik, mint az üzleti eredmények, számok, hogy ezek mellé remek next-gen játékmenet és annak bemutatója jöhessen.

A PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition Európában november 19-én fog elindulni, egy héttel az amerikai rajt után. Az alapkiadás az Ultra HD Blu-ray meghajtóval 500 euró (~190 ezer forint), az ezen spóroló PlayStation 5 Digital Edition pedig 400 euróba (~150 ezer forintba) fáj majd.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu