28 ezer embert rúgott ki a koronavírus járvány miatt a Disney!

MOZI HÍREK – A Walt Disney bejelentette, hogy 28 ezer alkalmazottjától válik meg. A mikiegeres cég leginkább az Egyesült Államokban meglévő tematikus parkokból bocsátja el az embereit. A leépítés legfőbb oka, hogy nyilván kevés a látogató és még az sem világos, vajon meddig tart még a járványhelyzet.

A koronavírus miatt egyébként más vidámparkok, szórakoztató létesítmények is zárva tartanak a legtöbb országban. A Disney World a kieső bevételt a munkaerő leépítésével kompenzálja, emiatt kellett ilyen irgalmatlanul sok alkalmazottat hazaküldeni a theme parkokból.

Aki egyébként le van döbbenve a 28 ezres számon, annak figyelmébe ajánljuk, hogy áprilisban a Disney 43 ezer embert küldött el ideiglenesen a koronavírus-járvány miatt az orlandói parkjából – írta akkor a Portfolio.

Eric Clinton szakszervezeti elnök akkor elmondta, szomorúak a döntés miatt, de a jelenlegi körülmények között a vállalatnak jogában áll elküldenie az alkalmazottakat.

Továbbá a Disney akkor elvállalta, hogy a munkavállalók egészségbiztosítását további tizenkét hónapig és egyéb járulékokat a vállalat fizeti majd a szakszervezetekkel meglévő megállapodás alapján, a helyzet elmúltával pedig a megállapodás könnyebb visszatérést biztosít a munkavállalók számára a szakszervezet elnöke szerint.

A bezárások miatt a Disney június végéig 4,7 milliárd dollárnyi bevételtől esett el. Érdekesség, hogy a leépítés nem érinti a hongkongi, sanghaji, a párizsi és a tokiói parkokat.

Forrás: BBC

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu