Menu

Returnal: a Housemarque játéka is lassan felfedi magát

A Housemarque első igazi AAA-játéka is a PlayStation 5 egyik ékköve lehet.

A PlayStation 5-exkluzív Returnal a PlayStation Store-on kapott új részleteket, így például megtudtuk a történetet is. Egy alakváltó világban landol a karakterünk, akinek Selene a neve. Át kell jutnia az ősi civilizáció elhagyatott romjain, hogy elmenekülhessen. Teljesen egyedül lesz, de így is a túléléséért kell harcolnia, és ha meghal – ez pedig párszor meg fog talán történni a legjobbakkal is… -, akkor újra kell kezdenie az utazását.

Rougelike-szerű játékmenetre kell felkészülni, és így felfedezhetjük azt is, hogy minden egyes halállal (ciklussal) a bolygó maga is megváltozik, sőt, a kelléktárunk (eszközeink) is. Mindegyik hurok új kombinációkat kínál, amivel a határok feszegetése is megtörténhet, de így a harchoz is mindig máshogy kell hozzáállnunk, így a kreatívabbak új stratégiákkal is élhetnek. A pusztuló világ sötét látványú, de lenyűgöző effektekkel rendelkzik majd, és tele lesz meglepetésekkel. A tét nagy lesz, a harc pedig bullet hell stílusú (egy ember vs. egy millió lövedék – kb. ilyenre kell gondolni…), és persze a környezetek is eltérőek lesznek. Rejtély övezi minden lépésünk, és a Housemarque direkt az újrajátszhatóságra gyúrt rá a Returnal koncepciójával. A procedurálisan generált világban meghalni talán nem lesz szégyen, de a kihívások egyre nehezebbek lehetnek.

A világok közötti portálokon átugrás gyors lesz a nagy sebességű SSD-vel, és a töltési idők szinte nem lesznek észrevehetőek sem, ha meghalnánk. Az adaptív ravaszok egyikével a tüzelési módok között válthatunk, így a célzókáról azonnal válthatunk az alternatív tüzelésre. A haptikus visszajelzéssel érzékelhető lesz a kicsi és a nagy közötti különbség, legyen szó Selene emlékeinek felfedezéséről vagy a földönkívüli fegyverek használatáról. És itt is a Tempest 3D-s audiotechnológia révén hallani fogjuk, hogy honnan jönnek a lövedékek, vagy azt, hogy felettünk repülnek az ellenfelek (akiket így is felismerhetünk a hátunk mögött).

A Returnal nem rendelkezik megjelenési dátummal – de hallottuk már, hogy csak jövőre jelenhet meg PlayStation 5-re.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu