PlayStation 5: bemutatón a felhasználói élmény [VIDEO]

A Sony nyakatekert elnevezése mögött a konzol kezelőfelületének áttekintéséről van szó.

11 percen keresztül vizsgálhatjuk meg a PlayStation 5 kezelőfelületét (innentől UI-ként írjuk, ez az angol user interface rövidítése, ugyanazt jelenti) – erről Hideaki Nishino, a Sony Interactive Entertainment platformtervezéséért és kezeléséért felelős senior alelnök írt a PlayStation Blogon. Szerinte az új UI teljesen játékosközpontú, és ezzel gyorsan a játékokba ugorhatunk, és szerinte emellett egy szenvedélyes közösségről is érdemes beszélni.

A Sony szerint a játékkal eltöltött időnk értékes, és értelmes kell, hogy legyen, így az összes funkciót ezt a koncepció és elképzelés motiválta. Vannak új funkciók is (pl. a játékosoknak a tippek, igaz, ehhez kell a PlayStation Plus-előfizetés), amik Nishino szerint szórakoztatóvá, lekötővé, személyessé és szociálissá változtathatják a játékélményünket.

Az új kezelőközpont (Control Center) révén majdnem mindenhez azonnal hozzáférhetünk egyetlen gombnyomással, miközben a játékból ki sem kell lépni. Az Activities funkció a játékmenet főbb elemeire összpontosít. Ezek a Control Center „kártyáin” bukkannak fel, és itt új lehetőségeink lesznek. Ha valami kimaradt, azonnal beugorhatunk, vagy ha van egy kihívás, onnan hozzá is férhetünk. Akár kép-a-képben módban láthatjuk, hogy a barátunk hogyan játszik, miközben mi tesszük. A játékok közötti váltás (nem csak az Xbox Series tudja ezt – kb. 8 másodpercet vesz igénybe) és az online-ba ugrás gyors, ugyanis a konzoltól a hálózatig mindennek átírták a szoftverét a next-gen élmény miatt. A Sony szerint a kevesebb idő a rendszerrel való interakcióval több játékidőt eredményez. És ez még nem is a végleges verzió: kisebb változások lehetnek.

Nishino az Eurogamernek pedig azt mondta a 4K felbontású, HDR-t is támogató UI-ről (ami az Xbox Series X esetében rosszabb… erről ma már szó volt), hogy a PlayStation nevéhez méltó minőségű a PlayStation 5 kezelőfelülete (ami valahogy a PS3 és a PlayStation 4 kombinációjának tűnik). Az UI segítségével a játékok világának méretét is ki tudják fejezni a fejlesztők, hogy ne vesszen kárba a munkájuk. A kártyák dinamikusan frissülhetnek, és filmes beállítottságúnak tekinti a kezelőfelületet: minden rész a lehető legjobban szuperál anélkül, hogy észrevennénk, mik folynak a kulisszák mögött.

A PlayStation 5 Standard Edition (500 euró – 190 ezer forint) és a PlayStation 5 Digital Edition (400 euró – 150 ezer forint) is november 19-étől lesz Európában kapható.

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu