A Disney befektetője erősen sürgeti a Fekete Özvegy streaming kiadását Disney Plus-on

MOZI HÍREK – A Disney egyik kiemelkedő befektetője arra kérte a stúdiót, hogy jelenjenek meg elsőként Disney + -on a Fekete Özvegy és más hasonló kaliberű Disney/Marvel filmek – írja a Variety.

A közelmúltban a folyamatos globális COVID-19 helyzet romlása közepette mindenkit aggaszt, hogy a mozi képes lesz-e átvészelni a vihart. Nos, sajnos úgy hangzik, hogy az idő múlásával a helyzet rosszabbá válhat, és a Disney egyik legfőbb befektetője sürgeti a Disney-t, hogy a streaming csatornájukon közvetlenül adja ki a Marvel képregénysorozat adaptációját: a Black Widow-t. Dan Loeb, a Third Point fedezeti alapkezelője nemrégiben azt mondta, hogy az olyan nagy horderejű filmes megjelenéseknél, mint a Fekete Özvegy, a legjobb megoldás most, ha a Disney Plus csatornára közvetlenül kerülnek fel a filmek, amely továbblép, mivel így a csatorna új előfizetőket vonzana, miközben megtartja a jelenlegi ügyfeleket.

“A Netflix rendelkezik azzal a hatalmas előfizetői bázissal, amely lehetővé teszi, hogy óriási mennyiségű tartalomba fektessen be, és ezáltal további előfizetőket tudjon szerezni. A Disney Plus koránt sem tart itt, de a lehető leggyorsabban el kell ezt érnie. Ha nem érik el, hogy jelentős tömegű előfizetői bázisra tegyenek szert, akkor a Netflixhez képest tartósan hátrányos helyzetbe kerülnek.”

Loeb, akinek nagyjából egymilliárd dolláros részesedése van a cégben, egyértelműen úgy véli, hogy a streaming ma már a helyes út, és amiatt is aggódik, hogy ha a Disney + nem kapja meg a megfelelő mértékű „befektetést” (nemcsak pénzügyileg, hanem a műsor tekintetében is), akkor azt örökre beárnyékolja a streaming óriás, a Netflix.

 

Sikerszéria, sikeres szériákkal

A Disney + eddig hatalmas sikert aratott olyan sorozatoknak köszönhetően, mint a The Mandalorian, amelynek tavaly novemberi indulása óta a streaming szolgáltatás 60 millió előfizető felett áll. Összehasonlításképpen: a Netflixnek 193 millió fizetett előfizetője van, ilyen számokat akarnak látni a Loeb és a többi Disney Plus befektető. Loeb úgy véli viszont, hogy ennek eléréséhez a moziról most már le kellene mondani, és a 2021-re szánt olyan filmeket, mint például a Fekete Özvegy, azonnal a Disney +-ra kellene felrakni. Loeb egészen odáig ment, hogy azt jósolja, hogy a jelenlegi folyamatos körülmények miatt a mozi nem lesz más, mint „újszerű élmény”, szerinte azonban a világ „nagyrészt az online terjesztés felé halad”.

Sajnos nagyon lehetséges, hogy Loebnek legalább részben igaza lesz, mivel a Disney közelmúltbeli átszervezése rendületlenül halad ebben az irányban, és nagyobb hangsúlyt fektet a streamingre. Tagadhatatlan, hogy ha a redőnyök végleg leereszkednek a mozikba, a filmek varázslatának jelentős része tragikusan elvész.

A Fekete Özvegy egyelőre 2021. május 7-én várható, több mint egy évvel az eredeti megjelenése után. A Fekete Özvegy új dátumának eredményeként a Marvel filmek teljes felállása későbbre halasztódott, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája 2021. például a május 7-i megjelenési dátumról 2021 július 9-re költözött. Az Örökkévalók, amely állítólag a Fekete Özvegy folytatása, 2021. február 12-től 2021 november 5-ig költözik.

Forrás: Variety

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu