PlayStation 5: ezekkel az appokkal érkezik a Sony új konzolja

Nem kizárólag csak játékra alkalmatos a PlayStation 5 (ahogy a PlayStation 4 sem), így appokkal is nyúzhatjuk majd a konzolt.

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon közölte a konzolra a megjelenés napjától elérhető applikációk listáját. Az Apple TV egy olyan újítás, ami a PlayStation 4-re is érkezik: ezen belül akár TV-csatornákra is előfizethetünk, vagy akár az itteni exkluzív sorozatokat (pl. Mythic Quest: Raven’s Banquet, Ted Lasso), műsorokat is nézhetjük, sőt, akár sorozatokat, filmeket is kikölcsönözhetünk. Úgyhogy mondhatni Netflix, csak pepitában, Apple brand alatt. A Disney+ pedig a Disney, a Pixar és a Marvel archívumát kínálja, és persze itt is vannak exkluzív tartalmak (pl. a The Mandalorian) a klasszikusokon túl (pl. a Simpson-család).

A Netflix sem maradhat ki a maga többezer epizóddal és filmmel, és ahogy az előző két app esetében, úgy itt is vannak csak itt elérhető dolgok (erre példa mondjuk a Stranger Things). A Spotify ugyanúgy működik, ahogy a PlayStation 4-en: itt is hallgathatunk zenét játék közben (van is mit: több mint 60 millió dal van a szolgáltatásban), úgyhogy a konzolgeneráció-váltás ellenére sem marad ki ez a funkció. A Twitch alapból integrálva van a PlayStation 5-be. Nem csak nézhetünk másokat az Amazon közvetítő szolgáltatásán, hanem mi magunk is megmutathatjuk a világnak a játékmenetünket. Ugyanez vonatkozik a tényleg mindenki által ismert YouTube-ra is.

Ezek mind az első naptól kezdve elérhetőek lesznek, de azért van még: Amazon Prime Video, MyCanal, Hulu, Peacock, Crunchyroll… Japánban pedig DMM.com, U-NEXT. Ezek többnyire hazánkban nem ismertek (a Crunchyroll pl. animékre jó, a Peacock az NBC streamelő szolgáltatása, stb…).

A PlayStation 5 Standard Edition (500 euró – 185 ezer forint körüli árra kell készülni, már van, aki így lőtte be a konzolt) és a PlayStation 5 Digital Edition (400 euró – 150 ezer forint) is november 19-étől lesz kapható Magyarországon.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu