Devil May Cry 5 Special Edition: egy grafikai újítással kevesebb Xbox Series S-en!

A Microsoft két next-gen konzolja részben lépéshátrányba került.

A Capcom korábban már bejelentette, hogy a Devil May Cry 5 Special Edition az Xbox Series X-en és az Xbox Series S-en a megjelenés pillanatában nem fog rendelkezni ray tracing (sugárkövetés) támogatással, de a mostani közleményük megváltoztatta a szituációt: az Xbox Series X továbbra is megkapja ezt a grafikai újítást egy frissítés révén, de az Xbox Series S ebből teljesen kimarad, úgyhogy a gyengébb next-gen Xbox a nagytesótól és a PlayStation 5-től ebben a tekintetben lemarad.

A közlemény szerint a Devil May Cry 5 Special Edition akár 120 FPS-sel is futhat az Xbox Series X-en (az Xbox Series S-en ezt kétkedve tudjuk elhinni…), de emellett a fejlettebb 3D-s audió, a kevesebb töltési idő, a Legendary Dark Knight nehézségi szint, a Turbo Mode, és Vergil mint játszható karakter is kiemelendő a DMC5 újrakiadott verziójában. Az Xbox Series X átirat a DirectX-es ray tracinggel is erősít 4K felbontáson, és a Capcom is még csak a jéghegy csúcsát kapargatja a next-gen konzolok teljesítményében. A probléma ott van, hogy az Xbox Series X egy patch formájában megkapja majd a sugárkövetést, az Xbox Series S nem. (És a plusz vicc: nem kértek ezzel kapcsolatban elnézést.) Úgyhogy az Xbox Series S először több játék esetében is csak 1080p felbontást kap 1440p helyett, most pedig a ray tracing is problémásnak bizonyulhat…?!

A Devil May Cry 5 Special Edition november 10-én indul el digitálisan a két Xbox Series konzolon, majd november 19-én (a tengerentúl egy héttel korábban) PlayStation 5-re is megjelenik. A lemezes kiadásra még várni kell – erről írtunk már részletesebben -, ugyanis az csak december elsejétől lesz kapható a nyugaton mind a Sony, mind a Microsoft next-gen konzoljára (az Xbox Series S-ben ugyebár nincs Ultra HD Blu-ray meghajtó). Ja, és Vergil december 15-étől lesz különálló, öt eurós (1800 forintos) DLC-ként elérhető PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu