A CD Projekt Red részvények 25% -kal csökkentek a Cyberpunk 2077 késések miatt

Az elmúlt hónapokban a játék körüli negatív hírek csökkentették a részvények értékét.

Az utóbbi évek egyik legjobban várt videojátéka kétségtelenül a Cyberpunk 2077. A CD Projekt RED új címének megjelenését már rengetegen játékos várja, de az út nehéz volt. A legújabb rossz hír az, hogy a játék ismét késik – ezúttal december 10-én jelenik meg, ha minden jól megy.

A Gamesindustry.biz írt arról, hogy azóta, hogy a CD Projekt Red augusztusban elérte a részvényei értékének csúcsát, az érték 25% -kal alacsonyabbra csökkent. Az oldal szerint az elmúlt hetekben a Cyberpunk 2077-et körülvevő negatív hírek, valamint a különböző késések miatt a részvények jelentősen csökkentek.

Augusztusban, amikor CDPR elérte a maximális értéket a tőzsdén, a társaság minden részvénye 461 PLN-t (kb. 100 eurót) ért, ezen a héten pedig 331 PLN (kb. 72 euró) volt az ár, ami 2020 április óta a legrosszabb. Ez tőzsdei elemzők szerint nemcsak a késések miatt van: az sem tett jót a lengyel fejlesztőcégnek, hogy már hetek óta tart a crunch a Cyberpunk 2077 felfokozott tempóban zajló fejlesztése miatt.

A társaság jelenlegi értéke 7200 millió euró, bár augusztusban elérte a 9600 millió eurót. A vállalat vezérigazgatója a közelmúltban lebecsülte a dolgozók által elszenvedett válságot, bár később elnézést kért. A CD Projekt RED egyébként kifejtette, hogy a késések oka az is, hogy igazi maximalisták a játék minőségével kapcsolatban és 90 feletti értéket szeretnének Metacritic-en.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu