5 éves a Kojima Productions: eredetileg egy balett táncos lett volna logójuk… [VIDEO]

A stúdió következő játékának bejelentése helyett felfedték, hogy a stúdió kabalafigurája, a Ludens eredetileg egy balett táncosként kezdte…

A csapat születésnapját ünnepelve egy kérdezz-felelek készült Yoji Shinkawával, a Metal Gear Solid-sorozat, a Death Stranding (és a Left Alive…) művészével. Itt Shinkawa felfedte, hogy amikor először kezdtek a stúdió logóján dolgozni, Kojima egy éppen ugró balett táncost hozott fel, mert szerinte a balett egy átfogó művészeti irányzat, és ő ezt digitálisan akarta megvalósítani. Ezt neki nehéz volt megemésztenie.

Ezért Shinkawa felhozta a saját ötletét: egy űrhajós ruházat és egy digitális korból származó lovag keverékét – ilyesmit Kojima is szeretett volna a múltból, de ő hozzáadta a saját ötletét (Turing-gépek, plusz a zászló), és így lényegében teljesen eltértek az eredeti balett elképzeléstől, és talán jobb is, hogy a japán kreatívok nem őrültek meg. De Shinkawa sokáig gondolkodott azon, hogy a lovagnak legyen-e kardja – a koncepciós rajzok között ezt láthatjuk is, és itt még egy Metal Gear-dizájnnak tűnt az egész. A végleges változat azért keményebb, gépiesebb arculattal és nagyobb dimenziókkal rendelkezik.

Kojima viszont azt mondta neki, hogy ők nem fognak harcolni, így szó sem lehet arról, hogy a lovagnak pisztolya, kardja, vagy bármilyen fegyvere legyen. Ezért jött a képbe a zászló. Shinkawa szerint Kojima ötlete az volt, hogy a digitális világot akarta a lovag felfedezni, és az új felfedezéshez kellett a zászló (a la holdraszállás – ez inspirálhatta a japán zsenit). Végül még felfedte, hogy az arany színű lemezek Ludensen (vagy LUDENS-en, mert ők ráültek a Caps Lockra) ismételten egy utalás Alan Turingra.

Ez is Kojima kérése volt – azt akarta, hogy a Kojima Productions logója Turing-gépekre emlékeztető jegyekkel rendelkezzen, mintha Ludens kalkulátorszerű (itt ezt tisztáznunk kell: nem egy asztali számológépre kell gondolni, hanem annak elődjére, a mechanikus kalkulátorra!) alkatrészekkel rendelkezne. A brit matematikus munkássága lett a modern számítógépek alapja, és a ruházat kalkulátoros elképzelése hasonló szereppel bírt volna, mint egy Turing-gép, mert ahogy forognak az alkatrészek, úgy keresnek és mérnek meg dolgokat.

Egész ügyes így belegondolva… és a poén: a Cyberpunk 2077-Death Stranding együttműködés is a minap indult el Kojima új játékában.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu