Leállítja a Sony a PlayStation 4 Pro gyártását?

Bár hivatalosan még nincs beszéd arról, hogy a Sony a 2016-ban elindított PlayStation 4 Pro gyártását leállítját, már van egy erre utaló jel.

A VGC arról tudósít, hogy a PlayStation Direct, a Sony közvetlen online boltja (amiről nemrég írtuk, hogy lassan Európára is kiterjed, mert ugyanis jelenleg csak az Egyesült Államokban fut a közvetlenül a fogyasztónak értékesítő szolgáltatás) szépen, csendben levette az értékesített termékei közül a PlayStation 4 Pro-t.

Ezt nem nevezhetjük csak ideiglenes készlethiánynak, ugyanis a PlayStation 4 Pro teljesen eltérő helyzetben van mint a PlayStation 5: míg az új Sony konzol (amiből szintén két modell van – a PlayStation 5 Standard Edition, illetve a PlayStation 5 Digital Edition; az utóbbiból kispórolták az Ultra HD Blu-ray meghajtót, de cserébe 100 euróval – kb. 35-40 ezer forinttal olcsóbb) jelenleg nem nagyon kapható, a 2016-ban elindított „félgenerációs frissítésként” nevezhető konzol iránt nincsen akkora kereslet, hogy ne lehessen kapni belőle. Ezt tetézi a site-on olvasható szöveg is: „jelenleg nincsenek tervek arra, hogy a jövőben ez a termék újra készleten legyen”.

Azaz a PlayStation 4 Pro felett már ott lenghet Damoklész kardja, miközben a PlayStation 4 Slim továbbra is kapható lesz. Persze ez nem tűnik valami logikus lépésnek, ugyanis a Sony talán jobban járna a PlayStation 4 Slim leállításával, és helyette olcsóbban értékesítse a PlayStation 4 Pro-t, így a játékosok egy alapból erősebb konzolhoz juthatnának hozzá, ami még a Cyberpunk 2077-tel is valamelyest meg tud bírkózni (ugyanis az alap PS4 mellett az Xbox One is erősen küszködik: nem véletlenül mondta be a Sony és a Microsoft is, hogy a pénzvisszatérítés lehetősége mindenkinek adott…).

Úgyhogy várjuk ezzel kapcsolatban a fejleményeket. Lehet, hogy a PlayStation 4 Japánban még több évig is gyártásban marad – elvégre a PlayStation Vita is vígan élte az életét a nyugati, már-már elképesztően szomorúnak tekinthető hanyatlása után.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu