Path of Exile 2: idén nagy eséllyel nem fog megjelenni

A Path of Exile fejlesztői nem kertelnek: már az év elején kimondták, hogy a folytatásban idén ne nagyon reménykedjünk – ez azért egyszerre korrekt és földhöz ragadt módon őszinte.

A Grinding Gear Games ahogy tudja, úgy támogatja az első Path of Exile-t (aminek a következő kiegészítőjét, az Echoes of the Atlast nemrég jelentette be a stúdió), de azért a folytatásra is sokan kíváncsiak. (Ez ugyanúgy vonatkozik a Dying Light 2-re is. Vagy a Dead Island 2-re.) A Path of Exile 2 bétáját elvileg tavaly év végén kellett volna elkezdeni, de ez nem történt meg, és azóta sokat nem is hallottunk a játékról.

Chris Wilson, a Grinding Gear Games vezetője a PCGamernek elmondta, hogy utálja a koronavírus-világjárványra fogni a dolgokat, de a Path of Exile halasztásában nagy szerepet játszott a járvány. Nehézségük volt a nemzetközi alkalmazottak foglalkoztatásában is, ugyanis Új-Zéland lezárta a határait (és valószínűleg Gabe Newell, a Valve feje még mindig ott van – fejlesztői paradicsom válhat az országból?), ami az asset (pl. textúra) alkotásában közreműködő csapat exponenciális növekedését megakadályozza. Szóval a távmunka nem mindig a legjobb.

Wilson szerint a játék fejlesztése nem halad úgy, ahogy ők szeretnék, és 2021-ben a céljuk az, hogy a lehető legtöbbet kihozzanak a Path of Exile 2-ből, hogy lássák, mekkora utat tudnak megtenni a fejlesztésben, ami alatt a lehető legtöbbet akarják megvalósítani. Így valamelyest jó elképzelésük lehet a játék megjelenési dátumáról, ami talán az idei év vége lehet. De mivel Wilson maga sem biztos, jobb 2022-vel számolni.

A free-to-play Path of Exile PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n érhető el. A folytatást is erre a három platformra jelentette be a Grinding Gear Games, és ha minden jól halad (de ebben reménykedni csak óvatosan lehet…), akkor talán 2021 végén már a játékosokra vár a Path of Exile 2.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu