Nyílt világú Star Wars-játékon dolgozik a… Ubisoft és a Massive!?

Nyolc év után első alkalommal halljuk, hogy nem az Electronic Arts felügyelete alatt készül egy Star Wars-játék!

A Lucasfilm Games feltámasztása után pillanatok alatt beindult a licencelés – a 2014 óta megjelent Wolfensteinekért felelős MachineGames már dolgozik is egy Indiana Jones-játékon (ami nem biztos, hogy csak Xbox/PC-exkluzív lesz, ugyanis a csapat a Bethesda alá tartozik, őket meg elvileg idén hivatalosan is bekebelezi a Microsoft), és most itt a második nagy dobás – a Ubisoft bejelentette, hogy a The Division címek mellett az új Avataron is dolgozó Massive Entertainment egy nyílt világú Star Wars-ot készít.

Ez azért nagy meglepetés, mert eddig a Csillagok háborúja licencből kizárólag az Electronic Arts készített egyet s mást, miután 2013-ban a Disney kezet rázott az EA-vel. A játék fejlesztése még igencsak korai státuszban tart, de néhány dolog már biztos: miközben stábtagokat keres a projekthez a Massive, Julian Gerighty (The Division 2, The Crew rendezője) lesz a kreatív rendezője, és a Snowdrop Engine-t fogja a stúdió használni.

Sean Shopaw, a Disney Global Games and Interactive Experiences senior alelnöke a Wirednak elárulta, hogy az Electronic Arts továbbra is egy stratégiailag fontos partner marad számukra, de úgy érezték, hogy lenne hely másoknak is. (Azaz az Electronic Arts nem sokat csinál, és többet szeretne az egérbirodalom…) A Lucasfilm Gamesnek így a fejlesztők és kiadók beadhatják a történeteikkel kapcsolatos elképzeléseket, és ez a feltámasztott cég fog dönteni mindenről, állítja Douglas Reilly, a cég alelnöke – és szerinte elég sokan kopogtatnak az ajtajukon. Reilly hozzátette, hogy erre évek óta készültek, és ez folytatódni fog az év folyamán, azaz még bőven vannak projektek, amik bejelentésre várnak – olyanok is lesznek, amik a Lucasfilm Games örökségéhez méltóak lesznek, mivel azokat fogják képviselni.

Yves Guillemot, a Ubisoft társalapítója és vezérigazgatója, illetve Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke is örömmel várja a közös munkálatokat. Mi pedig emiatt arra gyanakszunk, hogy a The Divisionből nem nagyon lesz így harmadik rész, ha már az Avatart is figyelembe vesszük. (Azt meg még nem is láttuk!)

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu