PlayStation 5: még dörzsöltebbek lettek a konzolüzérek

Az Egyesült Királyságban még durvább húzással rukkoltak elő azon személyek, akik az eredeti ár többszöröséért értékesítik a konzolokat, amiket szépen elhappoltak azok elől, akik saját maguknak szerették volna azokat megvenni.

A konzolüzérek ezúttal az Argon néven futó, hazánkban nem ismert forgalmazót támadták be, de nem, nem úgy, ahogy eddig. Idáig ugyanis az volt gyakori, hogy egy forgalmazó készletbe helyezte a PlayStation 5-öt (vagy az Xbox Series X-et), amit aztán perceken belül lefoglaltak a konzolüzérek a botok segítségével. Nem, ezúttal ennél bonyolultabb a helyzet: most ugyanis úgy tettek szert az új PlayStation 5-ös készletre, mielőtt az a nyilvánosság elé juthatott volna!

Az IGN arról ír, hogy technikai problémák merültek fel az Argos új készlete miatt, és így a weboldala, továbbá az appja is bugos volt. Így kisebb készlet lett nyilvános, mint ami ténylegesen megérkezett. Több forrásból is azt hallotta az IGN, hogy egyesek egy nappal korábban tudtak szerezni egy konzolt, mert az Express Notify, egy konzolüzér brigád, egy kiskaput talált a rendszerben. Az Express Notify egy fizetős Discord szerver, ahol a fizető felhasználók linkekhez juthatnak hozzá, hogy a Sony konzoljából vásárolhassanak, mielőtt azok nyilvánosan is a készlet részévé válnának. A csapat vállalja, amit tett, és persze, hogy harcol is emiatt.

Bár az Argos lecsapott a hibára, sajnos nem mindegyik konzol jutott oda, ahová kellett volna: több PlayStation 5-öt is kiszállítottak a konzolüzéreknek, akik így ebből is degeszre fogják keresni magukat. Sajnos nem tudjuk azt sem, hogy mennyi konzolra tudtak szert tenni. És ez ellen azért sokat nem tudtak volna tenni, mert ez olyan helyzet, amit eddig nem látottunk. (Amikor a legutóbb írtunk egy másik Egyesült Királyságbeli forgalmazó, a GAME körül történt ilyen tömeges előrendelés, ők azonnal biztonsági intézkedéseket hoztak meg.)

Ennek sosem lesz így vége – amíg nincs elég konzol a boltokban, addig ez fog megtörténni újra és újra…

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu