Támogatóra lelt a The Callisto Protocol!

Ráadásul egy meglepően nagy cég segít a marketingben és terjesztésben a Dead Space alkotójának… de akár a The Walking Dead példáját is követheti az IP!

Még decemberben jelentették be a The Callisto Protocolt, ami a Jupiter halott holdján, a Calliston játszódik 2320-ban, és azon belül is a Black Iron börtön lesz a helyszín, ahol kimondhatatlan horrorokat kell átélnünk, miközben ki szeretnénk szabadulni a börtönből, hogy a United Jupiter Company sötét titkait nyilvánosságra hozhassuk. A játékot a Dead Space franchise-on korábban az Electronic Arts és a Visceral Games párosánál dolgozó Striking Distance Studios készíti, élén a Dead Space-alkotó Glen Schofielddel.

Most viszont a Skybound Games (a The Walking Dead-képregények mögött álló Skybound Entertainment egyik ágazata) bejelentette, hogy a Kraftonnal (a The Callisto Protocol kiadójával) és a Striking Distance-szel partneri kapcsolatra léptek, így a cég segíteni fog nekik a nemzetközi marketingben és a terjesztésben, emiatt a túlélő horror játék jóval több emberhez eljuthat majd.

A sajtóközleményben Schofield azt írta, hogy a Striking Distance-nek egy célja van a The Calllisto Protocollal – az egyik legijesztőbb játékot szeretnék létrehozni, és a Skybound páratlan a sci-fi és a horror sztorik előadásában, így remek partnerként tekint rájuk. Robert Kirkman, a Skybound Entertainment elnöke és a The Walking Dead alapítója hozzátette, hogy a Striking Distance a játékipar legjobb csapatát hordozza magában, ha blockbuster játékok alkotásáról van szó. A Skybound révén a The Walking Dead is képregényekből indult, de most már játék-, és TV-adaptációk is készülnek belőle, és alig várja a cég, hogy a The Callisto Protocollal is hasonló történhessen, kihasználva a Skybound multiplatform tapasztalatát. Ashley Youngsun Nam, a Kratfon nemzetközi üzleti fejlesztésekért és a stúdiókezelésért felelős személye szerint a kiadó izgatott, hogy a Skybounddal és a Striking Distance-szel újrahatározhassák a sci-fi horror fogalmát, ugyanis egy álomcsapat állt össze, és így világszerte egy új játékosgeneráció kaphat eddig nem látott élményeket.

A The Callisto Protocol 2022-ben jön „konzolokra és PC-re” (feltehetőleg PlayStation 5-re és Xbox Seriesre).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu