NPD: pénzösszegben a PlayStation 5, értékesítésben a Switch vitte a januárt

Az Egyesült Államokban a PlayStation 5 a készlethiány ellenére is rekordot állított fel, de a Nintendo Switch-ből több fogyott az év első hónapjában.

Az amerikai NPD Group elemzője, Mat Piscatella a Twitteren közölte, hogy egy 12 éve fennálló rekordot döntött meg a PlayStation 5. A Nintendo Wii ugyanis 2009 januárjában addig nem látott pénzösszeget termelt, de a Sony új konzolja (a két verzióját egybe vetve) ezt megdöntötte, igaz, az árazásban azért nem kevés különbség van. Úgyhogy ilyen értelemben a Sony behúzta 2021 első hónapját, de a Nintendo Switch is megdöntötte az eddigi januári rekordot az eladott egységek tekintetében. Itt is a Nintendo Wii volt az előző csúcstartó, és ezt még 2010 januárjában állította fel.

A hardveres értékesítésekből 319 millió dollárt mutattak fel az amerikaiak, és ez a közel 96 milliárd forintnyi összeg kiugróan nagy növekedés az egy évvel korábbiakhoz képest (144%, és itt értelemszerűen a koronavírus-világjárvány mellett a PlayStation 5 és az Xbox Series megjelenése is besegített ebben az eredményben), és közel egy évtizede volt ekkora magasságban ez az adat. A teljes fogyasztás 4,7 milliárd dollárt tett ki (több mint 1400 milliárd forintot, ebbe bele kell venni a játékok és kiegészítők – pl. kontrollerek – eladásait is; itt is 42%-os növekedés volt tavalyhoz képest).

A játékok top 20-as listája pedig így fest:

  1.         Call of Duty: Black Ops Cold War
  2.         Assassin’s Creed Valhalla
  3.         Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  4.         Madden NFL 21
  5.         Animal Crossing: New Horizons
  6.         Mario Kart 8: Deluxe
  7.         Ring Fit Adventure
  8.         Call of Duty: Modern Warfare
  9.         Super Smash Bros. Ultimate
  10. NBA 2K21
  11. Super Mario 3D All-Stars
  12. FIFA 21
  13. Immortals: Fenyx Rising
  14. Mortal Kombat 11
  15. Just Dance 2021
  16. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  17. Minecraft: PS4 Edition
  18. Cyberpunk 2077
  19. Super Mario Party
  20. EA Sports UFC 4

 

A szokásos játékok vannak az élen, és a Nintendo is erősen képviselteti magát (az Animal Crossing, a Super Smash Bros., vagy a Mario Kart legújabb része erre példa). A PlayStation platformokon a Call of Duty: Black Ops Cold War mögött a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales és az Assassin’s Creed: Valhalla végzett.

Viszont kérdéses, hogy ha esetleg valamikor végre megoldódik a készlethiány (erre ne nagyon számítsunk idén…), akkor vajon a Switch továbbra is az élen végez-e.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu