PlayStation 5: panaszkodnak a konzolüzérek, eljárás indul a Sony ellen

A konzolüzérek (akik az eredeti ár többszöröséért újraértékesítik az amúgy is készlethiánnyal küszködő konzolokat) arra panaszkodnak, hogy negatív visszhangot kapnak a sajtóban.

A Forbes interjút készített egy konzolüzér brigáddal, a The Labbel. Ez nem örül a negatív hírverésnek, mert szerintük ők is csak egy szokásosnak nevezhető „közbenső emberként” tevékenykednek. (Pl. nagyker-kisker-fogyasztó ellátási láncban ők lennének a kiskereskedelmiek.) Az interjúban a csoport vezetője, Jordan azt állítja, hogy nem jogos az ellenük irányuló kritika, de a példa, amit felhozott, nem segített a helyzetén.

Jordan szerint sok negatív hírverés történik ebben az értékesnek mondott iparban, mert köztes emberként tevékenykednek a korlátozott példányszámban elérhető tételekkel. Mindegyik üzlet újraértékesíti a termékeit – a Tesco szerinte 26 pennyért (kb. 105 forintért) veszi a farmerektől a tejet literenként, de aztán 70-ért (kb. 280 forintért) adja tovább, és szerinte senki sem panaszkodik erről olyan mértékben, ahogy a konzolüzérekkel tesszük. Halálos fenyegetéseket is kap a csoport, ami ezeket jelenti is a rendőrségnek. (A Tesco viszont forgalmazóként az Egyesült Királyságban szerte terjeszti a kérdéses tejet, csomagolja azokat, satöbbi.)

A múlt héten pedig már említettük, hogy a Nintendo Switch Joy-Conaival kapcsolatos polgári peres eljárásért felelős amerikai jogi cég, a Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (innentől csak CSK&D) tervezi, hogy a Sony ellen is indít egy hasonlót, ugyanis a PlayStation 5 DualSense kontrollere is hasonlóan hibás. Az Eurogamer felfedezte, hogy február 12-én a CSK&D már be is nyújtotta a keresetet New York déli körzetében. A dokumentum szerint a DualSense kontrollerek olyan hibával rendelkeznek, ami miatt a karakterek vagy a játékmenet a kijelzőnkön maguktól (felhasználói közreműködés nélkül) mozognak, és ez a hiba az analóg karon súlyosan befolyásolhatja a játékmenetet, illetve a kontroller fő funkcióit nem tudja megfelelően teljesíteni.

A CSK&D szerint, ha tudomásunk lett volna erről a hibáról, akkor nem biztos, hogy megvásároltuk volna a PlayStation 5-öt, vagy esetleg nem teljes áron tettük volna ezt. Volt egy tweetben rögzített videó is a dokumentumban, de ez nem érhető már el a Twitteren, így nem tudjuk beágyazni sem. A Sony pedig még nem reagált az ügyre.

Erre lehet mondani, hogy erős hétkezdés…

Forrás: PSL, PSL,

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu