Menu

Josef Fares és a játékok újrajátszhatósága

A magát vissza nem fogó filmrendezőből játékfejlesztővé avanzsált Fares mostanában gyakran megfordul nálunk is – de üdítő látvány az, ahogy a szokásos nyilatkozatokhoz képest nyíltabb gondolatokkal rukkol elő.

Fares, a Hazelight Studios alapítója nem nagyon van oda azon játékosokért és újságírókért, akik az újrajátszhatóságról beszélnek. A Polygon egy terjedelmes interjút készített az úriemberrel, akinek a „b____a meg az Oscar-díj” kommentje egyfajta mémmé tette a libanoni származású svéd személyt. A Polygon kiemelte neki, hogy a Red Dead Redemption 2-t – ha a PlayStationös trófeákat nézzük – mindössze a játékosok 28%-a vitte végig, és ezért Fares úgy véli, hogy nem nagyon kellene az újrajátszhatósági faktorral tervezni.

Fares szerint a tesztelők esetében is fel lehetne tenni a kérdést, hogy mi történik itt – az egyik tényező, ami gyakran felbukkan, az az újrajátszhatóság. Itt megint pontosan kell idéznünk őt: „Kit érdekel?!” Majd hozzátette, hogy a játékot a játékosok kb. 30%-a viszi végig, aztán ezek közül 1-2% vállalkozik csak arra, hogy ismét nekiül. Ez szerinte egy nevetséges helyzet, majd felteszi a kérdést, hogy tudjuk-e, hogy a fejlesztők mennyi időt ölnek bele a játékuk megalkotásába, hogy aztán a játékosok túlnyomó többsége végig sem ér rajta. És szerinte a játékiparban mindenki arról beszél, hogy „erőltetett menet, bla, bla, bla, bla… akkor ne legyen szó az újrajátszhatóságról”! (És ezt a nyilatkozatot látva komolyan felmerül bennünk a kérdés, hogy Josef Fares nem lett-e a játékipar Tommy Wiseau-ja. Érdemes utánanézni, ha nem ismerős a név.)

A Way Outot, a Hazelight előző játékát nagyobb százalékban teljesítették, és Fares szerint a következő alkotása, az It Takes Two is igyekszik rövid lenni – kb. 15 órát vesz igénybe, és kb. 25 eltérő minijátékkal rukkol elő, hogy megőrizze az érdeklődésünket. Fares szerint a játékmenetben „sok csavar lesz, majd aztán fejreáll az egész.”

A co-op központú It Takes Two március 26-án jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Origin), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu