Xbox: új firmware hamarosan, később az új webes böngésző lesz izgalmas

A GeForce Now és a Google Stadia is hozzáférhetővé válik az új böngésző segítségével – ezzel akár egy mini-PC-nek is használhatnánk az Xbox Series konzolokat.

A Microsoft a weboldalán közölte, hogy a március 16-án érkező rendszerszoftver-frissítéssel jön pár új funkció, de a jövőre is már készül a cég. Az új Microsoft Edge webes böngészővel a Google a konzolos térbe is beteszi a lábát, ugyansi a redmondiak is elkötleződött a Chromium technológia mellett (és így kizárólag a Mozilla Firefox és annak fejlesztési elágazásai, azaz forkjai maradtak ettől függetlenek), igaz, cserébe így az Nvidia GeForce Now és a Google Stadia streamelő szolgáltatások is működni fognak a konzolokon. Amint a Microsoft elindítja az Xbox Game Pass Ultimate cloudos játékának böngészős kiadását (ez lenne az xCloud), az is menni fog.

Az xCloud lesz itt az érdekes, ugyanis így egyrészt PC-s játékokat is nyúzhatunk Xboxon, de ha esetleg egy Xbox One lenne csak nálunk, akkor másrészt azon is menni fognak az Xbox Series X-re tervezett címek a felhő segítségével. Az új böngésző viszont még csak alfateszt alatt áll, így arra még valamennyit várnunk kell.

De mit is hoz a jövő heti frissítés (ami az Xbox One modellekre is vonatkozik)? Az Xbox wireless headsethez ekvalizert kapunk, a mikrofonnémítást jelző fény erejét is megváltoztathatjuk, és a headset szintén wireless módon kaphat majd frissítéseket a konzolunkról. Aztán a februárban bemutatott – és általunk is említett – FPS Boost mellett az Auto HDR is további opciókat kap: a visszamenőlegesen támogatott címek esetében ezek egyenként kapnak egy kapcsolót, és az újraindításkor már meg is erősíti a konzolunk a beállításokat, amiket a kontroller Xbox gombjának lenyomásával, az óra alatti jelzők segítségével ellenőrizhetünk is.

Az achievementek visszatérnek az Xboxos appban, mivel sok flakot kapott a Microsoft az eltávolításuk után. Így a mobilos appon első körben az achievementek listáját, egy részletező menüpontot, illetve a megnyitott „öcsikről” értesítéseket kapunk. Később a leaderboardok is jönni fognak. Az Xboxos előfizetéseket konzolról is ellenőrizhetjük, ugyanis átláthatóan átnézhetjük, hogy mikor vontak le tőlünk utoljára, mikor fizetünk újra, mikor jár le az előfizetésünk, és ugyanitt a kártyánk/más előfizetési metódusunk adatait is módosítani lehet. Ezeket a Beállítások > Fiók (Settings > Account) alatt találhatjuk. Ha egy cross-gen játékot vettünk meg (vagy ha mindkét generációs kiadás megvan), akkor a Manage (Kezelés) menüpont alatt tisztábban láthatjuk, hogy mi a nekünk legjobb verzió, így kiválaszthatjuk csak azt ahelyett, hogy mindent telepítenénk.

Az új firmware március 16-án jön, egy napon az új Xbox wireless headsettel. A böngészős frissítés később fontosabb lesz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu