Menu

Nyáron búcsúzik a PlayStation 3, a PSP és a PlayStation Vita digitális boltja?

A Sony lehet, hogy tényleg „a múltat végképp eltörölni” gondolatmenettel él (különben a régebbi játékokból a PlayStation.comon meghagyták volna az adatbázist)…

A TheGamer arról tudósít, hogy a Sony a nyár folyamán tervezi a PlayStation 3, a PlayStation Portable és a PlayStation Vita számára fenntartott PlayStation Store-ok bezárását. A PS3 és a PSP esetében július másodikán lenne esedékes a kapuzárás, míg a Vita boltja augusztus 27-éig lenne elérhető. Mindez persze még nem hivatalos, de a Sony állítólag március végén meg fogja ejteni a hivatalos bejelentést is, így nem nagyon érdemes csak legyinteni az eddig leírtak hallatán.

Ez akkor lehet nagy probléma, ha sok játékot digitálisan vásároltunk meg a három korábbi „játékállomásra”, vagy ha csak olyan címekkel rendelkezünk, amikből lemezes, fizikai kiadás nem készült. És ha a PlayStation Store ezen platformok számára fenntartott verziója eltűnik, velük együtt lehetséges, hogy a játékok is elveszhetnek. És a kézzel fogható kiadások több játék esetében is eszméletlenül drágák lehetnek, és egy pandémia kellős közepén nem biztos, hogy célszerű lenne a kollekciónkat helyreállítani. (Lehetne máshogy is, de az nem nagyon lenne ugyebár legális…)

Érthető, ha a Sony nem akarja örökké támogatni a régebbi PlayStationöknek készített PlayStation Store-okat, de akkor illene a visszamenőleges támogatásra rágyúrni. Gondoljunk bele, a PS3-asok PS1-es címeket is elérhetnek így, úgyhogy azért ott több is kockán forog. A PS1 és a PSP esetében biztos, hogy a PlayStation 5, de még a PlayStation 4 is izomból tudná emulálni a játékokat. A PlayStation Now pedig felhős streamelés, az pedig nem az igazi.

Ha a Sony egy héten belül (mert azért nemsokára itt van március vége…) bejelenti a régi boltok bezárását, és mellette egy szó nem esik a régebbi címek támogatásáról, az még botrányt kelthet, az pedig a Microsoft malmára hajthatja a vizet – ők ugyanis komolyabban rágyúrtak a visszamenőleges támogatásra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu