Nyáron búcsúzik a PlayStation 3, a PSP és a PlayStation Vita digitális boltja?

A Sony lehet, hogy tényleg „a múltat végképp eltörölni” gondolatmenettel él (különben a régebbi játékokból a PlayStation.comon meghagyták volna az adatbázist)…

A TheGamer arról tudósít, hogy a Sony a nyár folyamán tervezi a PlayStation 3, a PlayStation Portable és a PlayStation Vita számára fenntartott PlayStation Store-ok bezárását. A PS3 és a PSP esetében július másodikán lenne esedékes a kapuzárás, míg a Vita boltja augusztus 27-éig lenne elérhető. Mindez persze még nem hivatalos, de a Sony állítólag március végén meg fogja ejteni a hivatalos bejelentést is, így nem nagyon érdemes csak legyinteni az eddig leírtak hallatán.

Ez akkor lehet nagy probléma, ha sok játékot digitálisan vásároltunk meg a három korábbi „játékállomásra”, vagy ha csak olyan címekkel rendelkezünk, amikből lemezes, fizikai kiadás nem készült. És ha a PlayStation Store ezen platformok számára fenntartott verziója eltűnik, velük együtt lehetséges, hogy a játékok is elveszhetnek. És a kézzel fogható kiadások több játék esetében is eszméletlenül drágák lehetnek, és egy pandémia kellős közepén nem biztos, hogy célszerű lenne a kollekciónkat helyreállítani. (Lehetne máshogy is, de az nem nagyon lenne ugyebár legális…)

Érthető, ha a Sony nem akarja örökké támogatni a régebbi PlayStationöknek készített PlayStation Store-okat, de akkor illene a visszamenőleges támogatásra rágyúrni. Gondoljunk bele, a PS3-asok PS1-es címeket is elérhetnek így, úgyhogy azért ott több is kockán forog. A PS1 és a PSP esetében biztos, hogy a PlayStation 5, de még a PlayStation 4 is izomból tudná emulálni a játékokat. A PlayStation Now pedig felhős streamelés, az pedig nem az igazi.

Ha a Sony egy héten belül (mert azért nemsokára itt van március vége…) bejelenti a régi boltok bezárását, és mellette egy szó nem esik a régebbi címek támogatásáról, az még botrányt kelthet, az pedig a Microsoft malmára hajthatja a vizet – ők ugyanis komolyabban rágyúrtak a visszamenőleges támogatásra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu