A Battlefield 6-ról tapogatózik egy kérdőívben az Electronic Arts?

Úgy tűnik, hogy a sokak által csak EA-ként nevezett kiadó már most, a hivatalos bemutató előtt fel szeretné mérni a terepet, hogy idén talán komolyabb ellenlábast kaphasson az évről-évre rekordokat döntögető Activision Blizzard fejőstehén, a Call of Duty.

Tom Henderson, egy megbízhatónak nevezhető szivárogtató a Twitteren beszélt arról, hogy állítólag az Electronic Arts egy Battlefieldes kérdőívet küldött ki néhány játékosnak (neki is), hogy felmérje, mekkora érdeklődés van a free-to-play elemek, a battle pass rendszere, a hadi alakulat/klán rendszer, a fejlődő/változó pályák, illetve a fegyverek tervrajzai iránt.

Henderson szerint ezek nem erősítik meg, hogy mik lesznek ott a Battlefield 6-ban (vagy akármi is lesz a játék neve, még nem tudjuk), de hozzátette, hogy a legtöbbször ezek a kérdőívek azért jönnek létre, hogy a közösség gondolatait fel tudják mérni, mert az ebből befolyó eredményekből meg tudják határozni, hogy mikor jelentsenek be olyan funkciókat, amiket a kérdőívben megemlítettek.

Úgy látja, hogy ezek a kérdések azért merültek fel, mert hozzá akarják adni a DICE fejlesztői az imént említett opciókat a Battlefield következő részéhez, hanem mert ezek már elkészültek és akár már a játék részei is, viszont a kérdőívből érkező visszajelzésekre építik majd a marketinget, hogy a számukra megfelelő időpontban tudják bejelenteni majd azokat. És ezek a gondolatok egybe is esnek a korábbi pletykákkal. Korábban talán mi is említettük már, hogy a Battlefield 6 rendelkezhet egy free-to-play elemmel, amit a kiadó csak azért fontolhatott meg, mert az Activision Blizzard a Call of Duty: Warzone-nal is arat rendesen. Andrew Wilsont, az Electronic Arts vezérigazgatóját hiába kérdezték a legutóbbi pénzügyi jelentés közlése során erről.

Henderson szerint az adatelemzésekből az jön át, hogy a játékosok nincsenek nagyon oda a Battle Passért, de már betervezték egy trailerben vagy egy bemutató esemény során ennek megerősítését. De ezt még kivághatják, hogy csak később legyen hivatalos.

A Battlefield 6 idén ősszel jön, talán cross-gen címként (PlayStation 5, Xbox Series, PC, PlayStation 4, Xbox One).

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu