Menu

PlayStation 3: itt a megoldás a 80029721-es hibaüzenetre! [VIDEO]

A PlayStation Store hamarosan távozik a PlayStation 3-ról (is), és mivel a Sony a fülét befogva nem volt hajlandó segítséget nyújtani, egy YouTube-osnak magának kellett rájönnie arra, hogy miként küszöbölje ki a nem épp hasznos hibaüzenetet a már közel tizenöt éves platformon.

A PlayStation nyugatiasodása mostanában komoly téma (és erről ma még szó is lesz a hírekben), és ennek lehet egyik káros hatása az, hogy a PlayStation 3, PlayStation Portable, PlayStation Vita hármas számára képletesen és szó szerint is „bezár a bót”, azaz a PlayStation Store rájuk tervezetett kiadása. Emiatt pedig azért a felhasználók elkezdték átböngészni a három platform játékkínálatát, amit pedig a Sony szerverei nem bírnak, mutatva az ő felkészületlenségüket…

A Filmire néven futó YouTube-os egy videóban magyarázza el, hogy miként lehet a 80029721-es hibaüzenetet megszüntetni, ami egyike azon hibakódoknak, amik megakadályozzák a játékok letöltését (mert azért jobb, ha esetleg már a konzolunk/handheldünk tárhelyén van a kérdéses cím, mert így nem kell letölteni, amivel kisebb esélye van mondjuk annak, hogy nem tudjuk a szerverekről elérni azt…).

A megoldás valahogy így néz ki: kapcsoljuk ki a PlayStation 3-at, jelentkezzünk be a PlayStation weboldalán, menjünk el a fiókbeállításokhoz, klikkeljünk a biztonsági beállításokra (Security), kapcsoljuk be a 2FA-t (2-Step Verification, kétlépcsős azonosítás), majd klikkeljünk a készülék beállításának jelszavára (Device Setup Password). Ezt írjuk le, kapcsoljuk be a PlayStation 3-at, és ezzel a jelszóval lépjünk be a PlayStation Networkös jelszavunk helyett. Kapcsoljuk ki a PlayStation 3-at, várjnuk pár órát, és ekkor megoldódik a hiba – ha nem, várjunk még egy keveset.

De ebben az egészben nem maga a megoldás a szomorú (ez inkább túlzottan komplikáltnak hangzik), hanem a tény, hogy a Sony egyszerűen a füle botját sem volt hajlandó a hibaüzenet(ek) eltüntetése érdekében. Ők tesznek az egészre, és ez nem a legjobb hozzáállás, de mivel anno a PlayStation weboldaláról kukázták a régebbi címeik adatbázisát, nem tudunk sajnos meglepődni.

Forrás: GameRant

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu