PlayStation 3: itt a megoldás a 80029721-es hibaüzenetre! [VIDEO]

A PlayStation Store hamarosan távozik a PlayStation 3-ról (is), és mivel a Sony a fülét befogva nem volt hajlandó segítséget nyújtani, egy YouTube-osnak magának kellett rájönnie arra, hogy miként küszöbölje ki a nem épp hasznos hibaüzenetet a már közel tizenöt éves platformon.

A PlayStation nyugatiasodása mostanában komoly téma (és erről ma még szó is lesz a hírekben), és ennek lehet egyik káros hatása az, hogy a PlayStation 3, PlayStation Portable, PlayStation Vita hármas számára képletesen és szó szerint is „bezár a bót”, azaz a PlayStation Store rájuk tervezetett kiadása. Emiatt pedig azért a felhasználók elkezdték átböngészni a három platform játékkínálatát, amit pedig a Sony szerverei nem bírnak, mutatva az ő felkészületlenségüket…

A Filmire néven futó YouTube-os egy videóban magyarázza el, hogy miként lehet a 80029721-es hibaüzenetet megszüntetni, ami egyike azon hibakódoknak, amik megakadályozzák a játékok letöltését (mert azért jobb, ha esetleg már a konzolunk/handheldünk tárhelyén van a kérdéses cím, mert így nem kell letölteni, amivel kisebb esélye van mondjuk annak, hogy nem tudjuk a szerverekről elérni azt…).

A megoldás valahogy így néz ki: kapcsoljuk ki a PlayStation 3-at, jelentkezzünk be a PlayStation weboldalán, menjünk el a fiókbeállításokhoz, klikkeljünk a biztonsági beállításokra (Security), kapcsoljuk be a 2FA-t (2-Step Verification, kétlépcsős azonosítás), majd klikkeljünk a készülék beállításának jelszavára (Device Setup Password). Ezt írjuk le, kapcsoljuk be a PlayStation 3-at, és ezzel a jelszóval lépjünk be a PlayStation Networkös jelszavunk helyett. Kapcsoljuk ki a PlayStation 3-at, várjnuk pár órát, és ekkor megoldódik a hiba – ha nem, várjunk még egy keveset.

De ebben az egészben nem maga a megoldás a szomorú (ez inkább túlzottan komplikáltnak hangzik), hanem a tény, hogy a Sony egyszerűen a füle botját sem volt hajlandó a hibaüzenet(ek) eltüntetése érdekében. Ők tesznek az egészre, és ez nem a legjobb hozzáállás, de mivel anno a PlayStation weboldaláról kukázták a régebbi címeik adatbázisát, nem tudunk sajnos meglepődni.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu