Menu

Oscar-díjat nyert a Respawn Entertainment dokumentumfilmje! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Ilyenre még nem volt példa: a játékipar komoly áttörést ért el a filmiparban!

Nem vicc: eddig nem volt példa arra, hogy a játékiparból bármi Oscar-díjat kapjon. Egészen 2021-ig. A Respawn Entertainment tavaly ugye kiadta a VR-os Medal of Honor: Above And Beyondot. A játék maga felejtős (tényleg nem volt kiemelkedően jó), de mellé készítettek egy dokumentumfilmet is. Ennek a címe Colette, és ez bizony a kritikusokat magával is ragadta.

A Respawn a Twitteren azt írta, hogy nagyon boldog a csapat, ugyanis a Colette a 93. Oscar-gála egyik díjazottja lett, egészen pontosan a Legjobb rövid dokumentumfilm kategóriában. (Ezzel az alábbi filmeket utasította maga mögé: A Concerto Is a Conversation – Ben Proudfoot és Kris Bowers; A Love Song for Latasha – Sophia Nahali Allison és Janice Duncan; Do Not Split – Anders Hammer és Charlotte Cook; illetve Hunger Ward – Skye Fitzgerald és Michael Shueuerman). Az Anthony Giacchino-Alice Doyard pároshoz köthető film miatt a stúdió mindenkinek köszönetet mondott, majd linkelték is a kisfilmet, ugyanis itt meg lehet tekinteni. Vagy a lenti YouTube-beágyazás révén is.

Az 1969-ben született Giacchino a díj átvételekor tartott beszédében megköszönte Peter Hirschmann, az Electronic Arts, a Respawn Entertainment, és az Oculus (Facebook) munkáját. Külön kiemelt három személyt: Vince Zampella (Respawn-alapító, mostanában a DICE LA-nél is felügyel), Dusty Welch (a Call of Duty létrehozásában szerepet játszó Respawn-alapító), illetve Mara, akiről nem tudjuk hirtelen, hogy ki is lehet.

A Colette főszereplője a 90 éves Colette Marin-Catherine, aki egy náci koncentrációs táborba látogat el 74 évvel azután, hogy itt a testvére elhunyt. Colette (a The Guardian jellemzése szerint) a francia ellenállásban fiatal kora ellenért is harcolt a nácik ellen, de a háború végeztével úgy döntött, hogy nem akar Németországba menni. Ez háromnegyed évszázadig így is volt, amíg egy fiatal történelmet hallgató hölgy, Lucie be nem lépett az életébe. A sebek felnyílnak, és a terrorra visszaemlékezés sem marad el.

Gratulálunk a Respawnnak: ez bizony egy áttörés, akárhogy is nézzük…

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu