Oscar-díjat nyert a Respawn Entertainment dokumentumfilmje! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Ilyenre még nem volt példa: a játékipar komoly áttörést ért el a filmiparban!

Nem vicc: eddig nem volt példa arra, hogy a játékiparból bármi Oscar-díjat kapjon. Egészen 2021-ig. A Respawn Entertainment tavaly ugye kiadta a VR-os Medal of Honor: Above And Beyondot. A játék maga felejtős (tényleg nem volt kiemelkedően jó), de mellé készítettek egy dokumentumfilmet is. Ennek a címe Colette, és ez bizony a kritikusokat magával is ragadta.

A Respawn a Twitteren azt írta, hogy nagyon boldog a csapat, ugyanis a Colette a 93. Oscar-gála egyik díjazottja lett, egészen pontosan a Legjobb rövid dokumentumfilm kategóriában. (Ezzel az alábbi filmeket utasította maga mögé: A Concerto Is a Conversation – Ben Proudfoot és Kris Bowers; A Love Song for Latasha – Sophia Nahali Allison és Janice Duncan; Do Not Split – Anders Hammer és Charlotte Cook; illetve Hunger Ward – Skye Fitzgerald és Michael Shueuerman). Az Anthony Giacchino-Alice Doyard pároshoz köthető film miatt a stúdió mindenkinek köszönetet mondott, majd linkelték is a kisfilmet, ugyanis itt meg lehet tekinteni. Vagy a lenti YouTube-beágyazás révén is.

Az 1969-ben született Giacchino a díj átvételekor tartott beszédében megköszönte Peter Hirschmann, az Electronic Arts, a Respawn Entertainment, és az Oculus (Facebook) munkáját. Külön kiemelt három személyt: Vince Zampella (Respawn-alapító, mostanában a DICE LA-nél is felügyel), Dusty Welch (a Call of Duty létrehozásában szerepet játszó Respawn-alapító), illetve Mara, akiről nem tudjuk hirtelen, hogy ki is lehet.

A Colette főszereplője a 90 éves Colette Marin-Catherine, aki egy náci koncentrációs táborba látogat el 74 évvel azután, hogy itt a testvére elhunyt. Colette (a The Guardian jellemzése szerint) a francia ellenállásban fiatal kora ellenért is harcolt a nácik ellen, de a háború végeztével úgy döntött, hogy nem akar Németországba menni. Ez háromnegyed évszázadig így is volt, amíg egy fiatal történelmet hallgató hölgy, Lucie be nem lépett az életébe. A sebek felnyílnak, és a terrorra visszaemlékezés sem marad el.

Gratulálunk a Respawnnak: ez bizony egy áttörés, akárhogy is nézzük…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu