PlayStation VR 2: 4K-s panel? Pletykák az új VR-headsetről

Az UploadVR volt az a site, ami elég komoly pletykát tett le az asztalra a hivatalosan már bejelentett PlayStation VR 2-ről.

A site forrásai szerint a következő generációs virtuális valóság-headset akár 4K-s panellel rendelkezhet, és így a teljes felbontása 4000 x 2040 lehet. Ez szemenként 2000 x 2040-et jelent. Ez valamivel alacsonyabb a HP Reverg G2-nél, ami néhány hónapja startolt el (4320 x 4320, szemenként tehát 2160 x 2160), de a jelenleg népszerűnek is mondható Oculus Quest 2-nél nagyobb felbontással rendelkezhet (ugyanis a Facebook masinája szemenként 1832 x 1920-at tud, összesen tehát 3664 x 1920).

Aztán az UploadVR hozzátette, hogy inside-out tracking is van. Ez magyarul annyit jelent, hogy nem lenne szükség más, minket nyomon követő eszközre, így például a PlayStation Camera nem kellene, hanem a headset saját maga elintézné, hogy „helyben legyünk” a beépített kameráival. A PC-s headsetekkel hasonló helyzet merülne így fel, ami korrekt. Aztán be lehetne tekerni, hogy a lencséket elválaszthassuk, így ha az átlagos pupillatávolságtól eltérő adottságokkal rendelkezünk, nekünk is kényelmes lenne a PlayStation VR 2 használata.

Aztán mi van még: a haptikus visszajelzés érdekében egy vibrációs motort is említ, illetve azt is figyelemmel tudná követni a headset, hogy merre nézünk éppen (gaze tracking), és a magyar kifejezéssel nem nagyon rendelkező foveated rendering segítségével a szemszögünkön kívül eső dolgok esetében romlana a képminőség, mivel azt nem látnánk, és így a headset terhelése is könnyülne. És éppen ez a funkció az, ami a fejlesztőknek aranyat érhet: nem nagyon kellene a teljesítménytől tartani, mert így ha valamelyest korlátok közé szorulna a PlayStation VR 2, így „levághatnak néhány kanyart,” mivel ez a technológia hasonló a VRS-hez (variable rate shading, változó rátájú árnyalás), ahol a teljesítményt növelni lehet úgy, hogy az általunk nem látott régiókban romlik a képminőség. Végezetül: USB Type-C-n keresztül kapcsolódna a 2022-re tervezett PlayStation VR 2 a PlayStation 5-höz. (Tehát nem lenne wireless a la Oculus Quest 2.)

Mindez még nem hivatalos, de komolyan hangzik…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu