Zack Snyder utolsó 300-as filmjét elutasította a Warner Bros.

MOZI HÍREK – Zack Snyder előkészítette és megtervezte a 300 című epikus háborús saga befejezését, de a Warner Bros. nem volt hajlandó folytatni.

Zack Snyder elárulta, hogy valójában volt egy befejező rész, amit a 300 című filmmel elkezdett történet lezárására írt. A 2006-os film a rendező Zack Snyder karrierjének egyik alapműve volt, amelyben mindössze másodszor állt a rendezői székben. A Frank Miller azonos című képregénysorozata alapján készült 300 fantasztikusan ábrázolta a thermopülai csatát a perzsa háborúk keretében. A film vegyes fogadtatásban részesült, de kereskedelmi siker volt, és hatalmas népszerűségre tett szert a közönség körében. Zack Snyder később folytatta a Watchmen című filmet, és az Acélemberrel elindította a DC Extended Universe-t.

2014-ben Zack Snyder megírta a 300 folytatását 300: Rise of an Empire címmel, amely elődjének mellékszálaként szolgált. Zack a film producere volt, a rendezői feladatokat pedig Noam Murro vállalta. De mindkét film nem zárult le végleges befejezéssel. Kiderült, hogy Zacknek volt valami elképzelése a három folytatáshoz, amiből azonban soha nem lett semmi a Warner Bros.

A The Fourth Wall nevű podcastnek adott interjújában Snyder elárulta, hogy a harmadik filmet úgy írta meg, hogy az előző két film által párhuzamba állított történetekhez igazodjon, azonban végül egy másik filmet írt, ami nem nyerte el a Warner Bros. vezetőinek tetszését. Snyder elárulta, hogy a harmadik film, amit írt, végül a hódító Sándor és társa, Hephaestion kapcsolatáról szólt (ezt a cselekményt Oliver Stone Alexander című filmjében is feldolgozta).

„Egyszerűen nem tudtam igazán beleélni magam. A világjárvány alatt szerződést kötöttem a Warner Brothersszel, és megírtam azt, ami lényegében a 300 utolsó fejezete lett volna. De amikor leültem, hogy megírjam, valójában egy másik filmet írtam. A Nagy Sándorról írtam ezt a dolgot, de aztán egy film lett belőle, ami Hephaestion és Sándor kapcsolatáról szólt. Egy szerelmi történet lett belőle. Szóval nem igazán illett bele a harmadik filmbe.”

Az első két film a perzsa háborúkban mélyedt el, néhány kitalált történettel és eseménybe ágyazottan, és Frank Miller képregénye alapján készült. A két film felállította a gonosztevő Xerxészt, és két nagy görög harcos megismétlését mesélte el, akik ugyanabban a korban éltek, és valamilyen formában részt vettek a perzsa háborúkban. Sándor története azonban egy teljesen más korszakról szól, legalább egy évszázadnyi különbséggel, ami folytonossági problémákat okozhatott volna, hogy a trilógia részeként tartsák meg. És talán ezért is utasította el a Warner Bros. a folytatást. Zack Snyder azonban még mindig védte az ötletét, és a Warner Bros. vezetőivel való kreatív összeütközésre is kitért, hozzátéve,

„[Ez] nagyon jó lett; ez egy gyönyörű szerelmi történet, tényleg, háborúskodással. Szívesen megcsináltam volna, [a WB] nemet mondott… tudod, ők nem nagy rajongói az én filmemnek. Ez van, ami van.”

 

Már egészen másról szólt

 

Zack azt is elárulta a podcastben, hogy a film előzetes címe 300: Blood and Ashes. Zack koncepciója jónak tűnik, de a Warner Bros. érvelése, ha ugyanez, nem tűnik érvénytelennek. Igaz, hogy Zack még eljátszhatott volna némi összekapcsolódást, hogy a 300 trilógia lezárásaként állítsa be a filmet, azonban nehéz két, egymástól ennyire távol eső történetet valós idősíkban elhelyezni. Másrészt, Zack áskálódása a WB vele való összecsapására is van értelme. A stúdióval való vitája önmagában is egy külön történet, és mindenki tisztában van azzal, hogy az Igazság Ligája forgatása során gondjai voltak a stúdióval.

Nemrég azt nyilatkozta, hogy a Warner Bros. hogyan vált „Anti-Snyderré” az elmúlt években, és hogy a DCEU-val kapcsolatos elképzeléseit hogyan szorították háttérbe, mióta távozott az Igazság Ligája eredeti forgatásáról. Elmondta, hogy még a saját verziójának kidolgozása is kellemetlen élmény volt, miután zöld utat kapott a film, ahol úgy érezte, hogy megkínozták. Valószínűleg ez az oka annak, hogy még Snyder is eltolja magát a stúdiótól, a stúdió pedig visszalép tőle, amiért nyíltan tiltakozott a kreatív felhívásaik ellen. A Netflix pedig a legjobbat hozta ki ebből a rendező és a stúdió közötti nem szikrázó konfliktusból.

Zack jelenleg a következő vállalkozásának, a Holtak seregének megjelenésére vár, amelyet a Netflix úgy döntött, hogy franchise-zá kelt, egy előzménysorozat, az Army of Thieves, és egy animációs sorozat, az Army of the Dead: Lost Vegas billen; mindkettőnek Zack Snyder lenne a producere. Úgy néz ki, hogy a DC-vel és a Warner Bros-szal ellentétben a Netflix nem fogja olyan könnyen elengedni Snydert és őrült ötleteit.

Zack Snyder rendezőként (egyelőre) utolsó DCEU-filmje, az Igazság Ligája az HBO Maxon streamelhető, míg a Holtak serege május 21-én jelenik meg a Netflixen.

Forrás: The Fourth Wall

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu