Nem akar „Resogun-stúdió” maradni a Housemarque

A Returnal fejlesztői továbbra is nagyobb élmények megvalósítását tűzték ki célul.

Ez eléggé erős önkritikának is tekinthető: a Resogun ugyanis a PlayStation 4 egyik nyitócíme volt még 2013 novemberében, és már az az oldalnézetes bullet hell shoot’em up is szépen megpróbáltatást támasztott a Sony egyik legsikeresebb konzoljának (most már csak a PS2 fogyott jobban nála, de azt utolérni nem fogja, hacsak nem vágnak kiadósan az árán… de ahhoz gyártani is kéne a PS4-et).

Mikael Haveri, a finn stúdió marketinges rendezője a GameReactornak adott interjújában azt mondta, hogy korábban a Housemarque két projekten is dolgozott, de a Returnal esetében csak egy játék készült náluk. Jelenleg nem tudja, hogy visszaváltanak-e a két fejlesztéses megközelítésre, de az ötlet most az, hogy a Returnallal megalapozzák a jövőjüket, és ehhez hasonló (méretű, kaliberű) játékokat csinálhassanak a későbbiekben is. Az ötlet pusztán annyi, hogy ők nem akarnak egy Resogun-stúdió lenni.

Haveri hozzátette, hogy több dolgot is tudnak csinálni, és a stúdió szemszögéből nézve ez azt jelenti, hogy nagyobb élményeket szeretnének teremteni. Eközben azért nem feledkeznek meg a játéktermi (árkád) élményekről, mert azokat továbbra is szeretik. A kisebb játékokról sem feledkeznek meg. Szerinte 26 év múlva talán ilyesmit fognak ismét fejleszteni, attól függően, hogy a Returnalhoz hasonló élmények esetében mekkora sikereket fognak a későbbiekben elérni.

Itt azért megemlítjük, hogy ez a 26 év nem valami véletlen nyilatkozat Haveritől, ugyanis a Housemarque 1995 júliusában alakult, miután a Bloodhouse és a Terramarque (Finnország kereskedelmi szempontból első, 1993-ban alapult fejlesztőcsapatai) egyesültek. És július nincs olyan messze, így tényleg 26 éve létezik a Housemarque.

A Returnal amúgy megfelelően sikeres a finnek számára: a Metacriticen ugyanis 106 publikáció átlagpontszáma egy 1-100-as skálán 86, ami nem gyenge teljesítmény (összevetésképp: a Resogun 66 értékelésre 84-et mutat fel!). A játékosok 7,3-as értékeléssel dobták meg 2646 értékelésből, talán pont a mentési rendszer miatt. (Erről korábban már beszámoltunk.)

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu