Demonic: hátborzongató horror trailere a 9-es körzet rendezőjétől [VIDEO]

MOZI HÍREK – A 9-es körzet rendezője, Neill Blomkamp visszatér a Demonic című sci-fi/horror crossover első trailerével.

 

A 9-es körzet rendezője, Neill Blomkamp a Demonic című titokzatos természetfeletti horrorral tér vissza a képernyőkre, és most már megvan az első trailer is. A Blomkamp által írt és rendezett Demonicot a kanadai Brit Columbiában forgatta 2020 közepén, a jelenleg is zajló globális helyzet közepette.

Ahogy az új felvételek is mutatják, a Demonic „erős sci-fi/természetfeletti és VFX elemeket” tartalmaz majd, és egy fiatal nő történetét meséli el, aki félelmetes démonokat szabadít el, amikor az anya és lánya közötti évtizedes szakadás gyökerét jelentő természetfeletti erők kíméletlenül feltárulnak. Bár a Demonic egyelőre tipikusan titokzatos (és ezáltal nagyon hátborzongató) marad, Neill Blomkamp korábban már adott némi betekintést a film cselekményébe, mondván: „A főszereplő egy lány, akit elidegenítettek az édesanyjától. A film során úgymond újraegyesül az anyjával, és megtudunk néhány őrült háttértörténetet, amiről ő nem tudott. Azt mondanám, hogy a sci-fi és a horror keresztezése.

Neill Blomkamp több feltörekvő színésszel töltötte fel a Demonic szereplőgárdáját, köztük Carly Pope-pal (Elysium), Chris William Martinnal (The Age of Adaline, Aliens vs. Predator: Requiem, The Vampire Diaries) és Michael Rogersszel (Siren, The Blacklist, Supernatural). „A szereplőgárda olyan emberekből állt össze, akiket nagyon kedvelek, minden abból az érzésből fakadt, hogy össze akartuk hozni az embereket, és leforgatni valamit, amit mi irányítunk” – mondta Neill Blomkamp arról, hogyan állt hozzá ahhoz, hogy kevésbé ismert tehetségekkel castingolja a filmet. „Ez arra késztetett, hogy átnézzem a színészek katalógusát, akikkel már dolgoztam [a] kísérleti Oats Studios YouTube anyagainkon. Carly Pope-pal dolgoztam együtt néhány Oats-darabon, így rögtön arra gondoltam, hogy nagyszerű lenne női főszereplőnek. Elég jó kis baráti társaság volt, akik együtt dolgoztak valamin.”

 

A nagy visszatérés

 

Figyelembe véve, hogy már hat év telt el azóta, hogy utoljára Neill Blomkamp filmet láthattunk, az IFC Films ugyanolyan izgatottan várja a rendező visszatérését, mint a közönség. „Neill Blomkamp a District 9-cel robbant be a filmművészetbe, és olyan filmek létrehozásával tette le a névjegyét, amelyek kihívást jelentenek és felforgatják a műfajt” – mondta Arianna Bocco, az IFC Films elnöke. „Izgalmas, hogy együtt dolgozhatunk ezen a várva várt új vízión, és elmerülhetünk egy újabb, a miénkhez félelmetes módon hasonló világban.

„Az IFC Midnight ideális márka Neill első, természetfeletti terrorral foglalkozó, a mozikban és más médiumokban is megjelenő kitöréséhez, és nagyon bízunk abban a munkában, amit Arianna és csapata fog végezni” – tette hozzá az AGC elnök-vezérigazgatója, Ford.

Mióta Blomkamp 2009-ben a 9-es körzet című sci-fi akciófilmmel robbant be a mozivásznakra, több nagy horderejű filmje is majdnem meghiúsult, köztük az Alien és a RoboCop folytatása. A Demonic megjelenése után Blomkamp a várva várt District 10 című filmmel végre visszatér a District 9 világába. A rendező nemrég ugratta a régóta várt folytatás érkezését, a közösségi médiában megerősítve, hogy jelenleg is dolgozik a forgatókönyvön. „A 9-es körzet forgatókönyvét is @sharlto @territatchell és én írjuk. Jön…” – írta.

Reméljük, hogy a Demonic Blomkamp diadalmas visszatérését eredményezi. A film 2021. augusztus 20-án kerül a mozikba, és egy héttel később, 2021. augusztus 27-én video on demand-en is látható lesz az USA-ban. Magyar forgalmazás még nem ismert.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu