Az első Dungeons & Dragons forgatási fotók kivont kardokkal, zászlókkal és egy kastéllyal

MOZI HÍREK – A Dungeons & Dragons képei akkor jelentek meg az interneten, amikor a fantasy eposz forgatása megkezdődött az angliai Alnwick kastélyban.

 

A filmrajongók számára mozgalmas időszak van Észak-Angliában. A Mission Impossible 7 forgatása a múlt héten kezdődött, az Indy 5 forgatása a hétvégén kezdődött, most pedig a Dungeons & Dragons első forgatási képei is felkerültek a netre, amelyek egy nagyon apró betekintést engednek a rajongóknak a teljes készülő produkcióba – méghozzá kardokat lóbálva. A filmet jelenleg az északkelet-angliai Alnwick kastélyban forgatják, és a következő napokban is ott lesznek, Harrison Ford és az Indy 5 szekere pedig nem messze van, így az arra járóknak remek lehetőség, hogy előkapják a távcsövüket, és megpróbáljanak egy kis szuvenírt szerezni maguknak.

Bár a képek nem mutatják a főszereplőket, és nem árulnak el fontos cselekményrészleteket, arra elég voltak, hogy egy kis ízelítőt adjanak abból, hogy milyen hangulatú lesz a film. Az ősi építményt díszítő transzparensekkel és egy másik képpel, amelyen egy tetovált és páncélozott, fekete ruhás, kopasz férfi látható, amint kardforgatásba kezd, elég ahhoz, hogy elinduljon az a minden bizonnyal hosszú hype-út, amíg a film 19 hónap múlva a mozikba kerül. Ez olyan nagyon távolinak hangzik, nem igaz?

Mivel már megerősítették, hogy a film a Forgotten Realms-ban fog játszódni, az új képek alapján arra lehet számítani, hogy Alnwick kastélya Neverwinter, az Elfeledett Birodalmak egyik jól ismert városa lesz. Az Alnwick kastély nem ismeretlen a blockbuster fantasy filmekben, hiszen a Transformersben is használták helyszínként: Az utolsó lovag és az első két Harry Potter-filmben, valamint főszerepet kapott Kevin Costner Robin Hood: A tolvajok fejedelme című filmjében és a Downton Abbey című tévésorozatban. Íme néhány kép a netre került képek közül.

A Dungeons & Dragons az örökké népszerű táblás és számítógépes szerepjátékon alapul, és nem, mint azt egyesek remélik, a 80-as évek rajzfilmsorozatán. A Dungeons & Dragons lesz a második alkalom, hogy a franchise élőszereplős filmként valósul meg. Több mint két évtizeddel ezelőtt, 2000-ben egy olyan színészekkel büszkélkedő stáb, mint Thora Birch és Jeremy Irons játszotta a főszerepet az első adaptációban, amely a franchise-t a nagyvászonra próbálta vinni, és mondhatjuk, hogy nem szépen öregedett a film. A film már a bemutatásakor nagyot bukott, és körülbelül 12 millió dollárral kevesebbet hozott a kasszáknál, mint a 45 millió dolláros költségvetése. Ennek ellenére 2005-ben és 2012-ben két közvetlen DVD-folytatás következett, de ezekről minél kevesebbet beszéljünk, annál jobb.

Ezúttal Chris Pine, Michelle Rodriguez, Rege-Jean Page, Justice Smith és Hugh Grant szerepel a filmben. A film cselekményéről olyan ritkák a részletek, mint a sárkányfogak, így a legtöbb, amit tudni lehet, nagyon szűkszavú megjegyzéseken és feltételezéseken alapul. Bár ez a D&D minden bizonnyal az Forgotten Realsm-ben játszódik, hogy magával a játékkal foglalkozik-e – amelyben a játékosok egyesítik erejüket, hogy fantasy mesét meséljenek el a számos rendelkezésre álló környezet egyikében -, vagy a forgatókönyv egy olyan történet lesz, amely a 45 évnyi mítosz és legenda köré épül, amelyet a játék a lore-jaként fejlesztett ki, még nem tudni. Az biztos, hogy ha ez a film nem találja el a célját, akkor még drágább hibának bizonyul majd, mint elődje.

A Dungeons & Dragons újragondolt változata a tervek szerint 2023. március 3-án kerül a mozikba, úgyhogy érdemes lesz felkapni a kockákat és játszani egy vagy több játékot, amíg várakozunk.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu