Menu

[E3 2021] River City Girls tripla: két új rész, egy új port

Az első rész új portja mellett egy előzmény, illetve egy folytatást is bejelentettek.

 

Kezdjük az első résszel, ami PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, illetve PC-n Steamre 2019 szeptemberében már megjelent… de az Arc System Works (a kiadó, innentől csak ArcSys-ként hívjuk őket), illetve a WayForward (a fejlesztők) bejelentették, hogy egy PlayStation 5-ös verziót is készítenek belőle, és a Limited Run Games (ami erre szakosodott) korlátozott példányszámban lemezes kiadást is készít.

A játék Steam-oldala szerint a River City Girls lényegében a Technōs Japan által 1986-ban elindított Kunio-kun sorozat lokalizációja és folytatása (elvégre a történet szerint Kunio és Riki, a két eredeti hőst elraboltát, és most a két barátnő, Kyoko és Misako veszi át a helyüket…), hiszen még a sorozat harmadik részének amerikai nevét (River City Ransom) is átemelte az ArcSys.

Mindegy, a lényeg az, hogy egy 16-bites beat’em up játékról van szó, amit ketten is játszhatunk. Hat nagy város vár a játékosokra, tele boltokkal és mellékküldetésekkel, de fegyverekből, képességekből és tárgyakból sem lesz hiány. A klasszikus River City-karakterek is felbukkannak benne, a háttérben pedig synth-pop zenét hallhatunk (Megan McDuffee, Chipzel, Cristina Vee, Dale North, és NateWantsToBattle szolgáltatja a taktusokat).

Az ArcSys/WayForward duó bejelentette a River City Girls Zero-t is, ami az 1994-ben, csak Japánban Super Famicomra (SNES-re) kiadott Shin Nekketsu Koha: Kunio-tachi no Banka lokalizációja lesz. Jelenleg Nintendo Switch-re „és további platformokra” hivatalos a bejelentés. Megjelenés 2021 végén Switch-en; a Limited Run Games itt is készít fizikai verziót belőle. Misako és Kyoko itt először csatlakozik a Kunio-Riki duóhoz. Új nyitójelenet, új manga jelenetek, illetve új főcímdal is lesz, ezt Megan McDuffee szerzi. Helyi co-op is lehetséges lesz benne.

Végül a River City Girls 2. Szokásos menet: ArcSys/WayForward; Limited Run Games lemezes kiadást készít, de a 2022-ben érkező játékot most kapásból mindenre bejelentették (PlayStation 5, Xbox Series, PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch). Nem sokkal az első River City Girls után jtátszódik a történet, és a Misako-Kyoko duó visszatér. Új játékról lesz szó, de régi helyszínen, és egy régi ellenfél is vissza fog térni a franchise-hoz kapcsolódó humor mellett. A két fős co-op online is megoldható lesz.

Talán ezek a játékok megmutatják, hogy a régebbi, játéktermi stílusú játékokra még mindig van kereslet.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu

River City Girls PS5 Ann 06 14 21

River City Girls Zero 06 14 21 001

River City Girls 2 06 14 21 002

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu