[E3 2021] River City Girls tripla: két új rész, egy új port

Az első rész új portja mellett egy előzmény, illetve egy folytatást is bejelentettek.

 

Kezdjük az első résszel, ami PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, illetve PC-n Steamre 2019 szeptemberében már megjelent… de az Arc System Works (a kiadó, innentől csak ArcSys-ként hívjuk őket), illetve a WayForward (a fejlesztők) bejelentették, hogy egy PlayStation 5-ös verziót is készítenek belőle, és a Limited Run Games (ami erre szakosodott) korlátozott példányszámban lemezes kiadást is készít.

A játék Steam-oldala szerint a River City Girls lényegében a Technōs Japan által 1986-ban elindított Kunio-kun sorozat lokalizációja és folytatása (elvégre a történet szerint Kunio és Riki, a két eredeti hőst elraboltát, és most a két barátnő, Kyoko és Misako veszi át a helyüket…), hiszen még a sorozat harmadik részének amerikai nevét (River City Ransom) is átemelte az ArcSys.

Mindegy, a lényeg az, hogy egy 16-bites beat’em up játékról van szó, amit ketten is játszhatunk. Hat nagy város vár a játékosokra, tele boltokkal és mellékküldetésekkel, de fegyverekből, képességekből és tárgyakból sem lesz hiány. A klasszikus River City-karakterek is felbukkannak benne, a háttérben pedig synth-pop zenét hallhatunk (Megan McDuffee, Chipzel, Cristina Vee, Dale North, és NateWantsToBattle szolgáltatja a taktusokat).

Az ArcSys/WayForward duó bejelentette a River City Girls Zero-t is, ami az 1994-ben, csak Japánban Super Famicomra (SNES-re) kiadott Shin Nekketsu Koha: Kunio-tachi no Banka lokalizációja lesz. Jelenleg Nintendo Switch-re „és további platformokra” hivatalos a bejelentés. Megjelenés 2021 végén Switch-en; a Limited Run Games itt is készít fizikai verziót belőle. Misako és Kyoko itt először csatlakozik a Kunio-Riki duóhoz. Új nyitójelenet, új manga jelenetek, illetve új főcímdal is lesz, ezt Megan McDuffee szerzi. Helyi co-op is lehetséges lesz benne.

Végül a River City Girls 2. Szokásos menet: ArcSys/WayForward; Limited Run Games lemezes kiadást készít, de a 2022-ben érkező játékot most kapásból mindenre bejelentették (PlayStation 5, Xbox Series, PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch). Nem sokkal az első River City Girls után jtátszódik a történet, és a Misako-Kyoko duó visszatér. Új játékról lesz szó, de régi helyszínen, és egy régi ellenfél is vissza fog térni a franchise-hoz kapcsolódó humor mellett. A két fős co-op online is megoldható lesz.

Talán ezek a játékok megmutatják, hogy a régebbi, játéktermi stílusú játékokra még mindig van kereslet.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu