[E3 2021] A Nintendo műsorát néztük a legtöbben, de az Xboxról többet beszéltünk

Bár a redmondiak (akik a Bethesda tartalmait is bemutatták) az eddigi legnézettebb E3-as műsorukat hozták össze, a japán cég még így is kenterbe verte őket.

 

Az Xbox-vezér Phil Spencer egy tweetben megköszönte a remek E3-as hetet, mert ezt a műsorukat eddig nem látott tömeg nézte. Az Xbox 360-as időszak óta nem érzékelt ekkora közös energiát a csapatától és a játékosoktól, és az Xboxba vetett hit inspiráló nekik, hogy továbbra is a játékosokat a középpontba tegyék innovatív módszerekkel tegyék minden cselekedetükben.

A barcelonai központú Stream Hatchet szerint a Twitchet és a YouTube Gaminget is beleszámolva a legnézettebb pillanatában 2,3 millió nézővel rendelkezett az Xbox+Bethesda duó. Ez jó, de a Nintendo ezt eltaposta, hiszen ennél sokkal erősebb számot (3,1 millió nézőt) mutatott fel. A többi kiadó az első ötben ennél már sokkal szorosabb közelségben volt egymáshoz: a Ubisoft 1,4 millió nézővel a harmadik lett, őket pedig a Square Enix (1,3 millió) és a Devolver Digital (1,1) követte. A Devolver eredménye is elismerésre méltó, mert ez mégsem egy hatalmas kiadó…

De az Ipsoshoz tartozó Synthesio is elvégezte a közösségi médiára vonatkozó elemzését, amiből megtudtuk, hogy bizony az Xbox+Bethesda műsor kapta a legtöbb említést (1,1 milliót), ami jelentősen lehagyta a Nintendót (739 ezer), és a nagy N is utcahosszal végzett a Ubisoft előtt (231 ezer). A Devolver (42 ezer) és a Square Enix (36 ezer) az első háromhoz képest majdhogynem a fasorban sem voltak.

A játékok tekintetében viszont hatalmas meglepetés volt az Among Us (253,5 ezer) győzelme: az Xboxos előadás során a fejlesztők (InnerSloth) bejelentették, hogy tizenöt játékost elbíró lobbikkal fognak hamarosan erősíteni. A második helyet a Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin vitte el (216,4 ezer), és utána még a Batlefield 2042 fért fel a dobogóra (172,4 ezer). A top tíz további tagjai: Forza Horizon 5 (154,5K), Halo Infinite (146,4K), Rainbow Six Extraction (116,5K), Elden Ring (115,5K), Starfield (109,4K), The Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatása (97K), illetve Metroid Dread (68,2K).

Az idei E3-at tehát magunk mögött hagyhatjuk.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu