Egy spanyol börtönben felakasztva találták John McAfee-t, a világ első vírusvédőjének atyját!

TECH HÍREK – McAfee-t holtan találták cellájában egy Barcelona melletti börtönben szerdán, helyi idő szerint délután 1 óra körül, és a helyszínre érkezett egy orvosszakértő – közölte a CNN-nel a katalán legfelsőbb bíróság szóvivője. Azt mondta, hogy a halál okát vizsgálják.

 

Az ottani börtönöket irányító katalán regionális kormány igazságügyi minisztériumának közleménye szerint a börtön egészségügyi személyzete és az őrök McAfee megtalálása után megpróbáltak életmentő beavatkozásokat végrehajtani, de nem jártak sikerrel. A közlemény szerint „minden jel arra utal”, hogy McAfee öngyilkosság következtében halhatott meg.

Korábban szerdán a madridi Spanyol Nemzeti Bíróság háromtagú bírói testülete úgy döntött, hogy McAfee kiadható az Egyesült Államoknak, hogy ott vádat emelhessen ellene – közölte a CNN-nek a Nemzeti Bíróság szóvivője. A bírósági dokumentumok szerint ezt a döntést még megfellebbezhette volna egy nagyobb bírói testület ugyanannál a bíróságnál.

McAfee-t októberben tartóztatták le Spanyolországban, miután hónapokkal korábban az Egyesült Államokban adócsalás miatt vádat emeltek ellene. A bírósági dokumentumok szerint állítólag négy éven át nem adózott annak ellenére, hogy 2014 és 2018 között milliós jövedelemre tett szert kriptovaluták népszerűsítéséből, tanácsadói munkából, előadói megbízásokból, valamint az élettörténetének jogainak eladásából egy dokumentumfilm számára. A vádiratban nem határozták meg a tartozás összegét.
A spanyol bíróságon e hónap elején tartott virtuális meghallgatáson McAfee azzal érvelt, hogy az ellene felhozott amerikai adócsalási vádak politikai indíttatásúak – jelentette az Associated Press.

McAfee – a névadó vírusirtó szoftvercég alapítója, amellyel már nem áll kapcsolatban – ellen márciusban szintén vádat emeltek külön csalás és pénzmosás vádjával. Az amerikai igazságügyi minisztérium azt állította, hogy ő és egy üzlettársa részt vettek egy olyan rendszerben, amelyben több mint 13 millió dollárt kerestek azzal, hogy hamisan népszerűsítették a kriptovalutákat a tudatlan befektetőknek.

Forrás: CNN

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu