Több mint egy évtizede szeretne Indiana Jones-játékot csinálni Todd Howard!

A jelenleg a Starfielden dolgozó Bethesda Game Studios-főnöknek erre most lehetősége lesz a Bethesdának köszönhetően.

 

Todd Howard a The Telegraphnak adott interjújában megemlítette ezt a témát is, mégpedig joggal: az év elején hatalmas meglepetésként ért bennünket is, hogy a feltámasztott LucasFilm Games elkezdte kiosztani a licencjogokat a stúdióknak. A Ubisoft és a Massive Entertainment így ült neki egy Star Wars-játéknak (amire ne számítsunk 2023 előtt, mert nekik most egy bizonyos Avatar-játékkal van tennivalójuk…), és a MachineGames így tett szert az Indiana Jones IP-re.

Howard elárulta, hogy eredetileg már 2009-ben (tehát nem sokkal a Fallout 3 után!) már beadott egy elképzelést egy Indy-játékra, és azóta azon dolgozott, hogy valami kisüljön a terveiből. A MachineGameset remek fejlesztőknek és történetmesélőknek nevezte, és amikor elkezdett a svéd stúdióval beszélgetni a koncepciójáról, a két fél gyorsan közös hullámhosszra jutott, és a LucasFilm Games-Disney páros is izgatott lett. Így Toddnak lehetősége van végre kezébe venni az ikonikus ostort…

Howard nagyon szereti Indiana Jones karakterét, de sosem hitte, hogy valaha is lehetősége lenne belőle egy játékot készíteni, de hamarosan többet is hallani fogunk róla. Úgy látja, hogy a MachineGames a világ legjobb stúdiója a kalapos felfedező megjátékosítására, és szerinte a csapat tagjai kiváló munkát végeznek (de azért ne feledjük, hogy a Wolfenstein III is készül ott…).

Howard beszélt még a 2018-as E3-on bejelentett The Elder Scrolls VI-ról is. Szerinte a Starfieldben először használatos új engine, a Creation Engine 2 részben a TES VI számára is fel lett építve. A Bethesda Game Studios túlnyomó többsége a Starfielden dolgozik, de eközben mindenki mindennel is foglalkozik, így a két játék egymásba fűződik. Örül annak, hogy a The Elder Scrolls VI még mindig csak a tervezési (dizájn) fázisban jár, és közben ellenőrzik a Creation Engine 2-t is.

Nem véletlenül: Howard ugyanis több dolgot is elvár a technológiától, amire az jelenleg nem képes. Ezért a The Elder Scrolls következő (és értelemszerűen a megjelenéstől több évnyire levő) felvonása új elemekkel fogja bővíteni a Creation Engine 2-t. (És lesz rá pénz bőven: ne feledjük, hogy egy bizonyos Microsoft áll a Bethesda mögött…)

Úgyhogy Todd Howard álmai megvalósulhatnak…

Forrás: PCGamer, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu