Az eredeti PlayStation boot logója nem csak egy kép! [VIDEO]

Két és fél évtizeden keresztül nézett ránk a játékok betöltése során ez a klasszikus logó, ami technikailag nagyobb felépítéssel rendelkezett, mint aminek tűnt!

 

A Sony nagyot dobott a PlayStation első generációjával is (ennek rajtkínálatát most heti bontásban áttekinti a Digital Foundry, most az észak-amerikai epizód a legújabb, itt megtekinthető). Már a konzol bekapcsolásakor is hátborzongató volt, ahogy elindult a rendszer, de a Sony Computer Entertainment logója után a PlayStation logója következett egy fekete háttéren, alatta a régióval. Nos, éppen ez a logó az, ami nem csak egy egyszerű ikon vagy kép, holott a Sony nyugodtan használhatott volna azt is.

Erről a színes PlayStation-logóról (aminek formája ma is használatos: például a PlayStation Studios logójának középpontjában is a PS betűk állnak) ugyanis kiderült, hogy nem egy 3D-s kép, hanem egy konkrét, három dimenzióval rendelkező modell az, amit a PlayStation ábrázol! Erről a Scuttlepunk Twitter handle-vel rendelkező felhasználó posztolt először azzal a kijelentéssel, hogy „a PlayStation BIOS logója egy tényleges 3D-s modell, ami azt jelenti, hogy néhány igazán elátkozott szögből is megtekintheted…”

Az Unreal Engine szerkesztőjében mozgathatjuk is, és erről egy videót is megtekinthetünk. Erre talán mondhatnánk, hogy csak erős idegzetűeknek ajánlott.

Ha egy nem támogatott lemezt teszünk a PS1-be, akkor a Sony Computer Entertainment logója után bár bedobja a PlayStationös képernyőt, de arról hiányozni fog a PS logó, ami hitelesítőként szolgál: ha legális (vagy támogatott… talán nem kell fejtegetnünk!) lemezt teszünk be, a logó is jön, és betöltődik a lemez, anélkül pedig pórul járunk, sőt, egy glitchet kapunk.

A PlayStation Wikin Fearful Harmony (Félelmetes Harmónia) nevet kapott az épp most olvasott cik alatt látható glitch. Az indok a PlayStation logó fel nem bukkanása mögött az, hogy ezt a konzol a lemezről olvassa be. Ha nincs ott a lemezen, akkor az nem egy legális (vagy működőképes, támogatott) CD. Ehhez hasonló megoldást alkalmazott már ’89-ben is a Nintendo a Game Boy-jal, és itt is másolásvédelmi célt szolgált a nagy N logója a handheld bekapcsolásakor.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu