Ghost of Tsushima: Director’s Cut: a játékosok nem örülnek a Sony húzásának!

A rendezői változat ugyanis nem éppen fogyasztóbarát, ha jobban megvizsgáljuk azt.

 

A Sony Interactive Entertainment és a Sucker Punch nemrég bejelentette a Ghost of Tsushima: Director’s Cutot, ami PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en is egy új szigettel (Iki-sziget, ez volt a pletykált Ghost of Ikishima) fog bővíteni, de lesznek új tartalmak és funkciók is. Ez a Sony új stratégiájának egyik első lépése, ugyanis emellett a Death Stranding: Director’s Cut is készül PlayStation 5-re, és a cég erősen rááll erre a rendezői változatosdira.

A játék PlayStation 5-ös verziója értelemszerűen a DualSense kontroller funkcióit is igénybe fogja venni. Eddig rendben van, de itt jön a bukkanó. Az eredeti PlayStation 4-es Ghost of Tsushimáról 20 dollárért/euróért (kb.7200 forintért… vagy a jelenlegi magyar PlayStation Store-os árazással kb. 7090-ért) frissíthetünk a Director’s Cut verzióra, és ez jogos, mert a kiegészítő és az új tartalmak azért nem biztos, hogy ingyen megszerezhetőek (költségekkel jár a fejlesztés).

A PlayStation 4-es eredetiről a PlayStation 5-ös Ghost of Tsushima: Director’s Cutra frissíteni szintén nem ingyenes. Ez 30 dollár/euró (közel 11 ezer forint) lesz. Tehát egy tizessel több! És még úgy sem járunk jól, ha a PlayStation 4-es verziót megvesszük, és csak utána frissítünk a PlayStation 5-ös változatra! Az pedig 10 dollár/euró (kb. 3600 forint). Tehát a Sony mindenféleképpen pénzt fog kérni a frissítésért, ami tulajdonképpen a PlayStation 5 hardveres lehetőségeiért ugrik ki a pénztárcánkból!

Ezt pedig a Twitteren és a Redditen is sokan kiemelték, hogy ez nem éppen fair húzás a Sony-tól, mert akinek mondjuk nincs lehetősége PlayStation 5-ön játszani (mert nincs pénze rá, vagy nincs a boltokban a készlethiány miatt…), az így is, úgy is fizetni fog 10 eurót, és ezzel az a baj, hogy eddig ezek a frissítések ingyenesek voltak!

Ez pedig nem biztos, hogy jó marketinges húzás a Sony-tól…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu