Menu

Ghost of Tsushima: Director’s Cut: a játékosok nem örülnek a Sony húzásának!

A rendezői változat ugyanis nem éppen fogyasztóbarát, ha jobban megvizsgáljuk azt.

 

A Sony Interactive Entertainment és a Sucker Punch nemrég bejelentette a Ghost of Tsushima: Director’s Cutot, ami PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en is egy új szigettel (Iki-sziget, ez volt a pletykált Ghost of Ikishima) fog bővíteni, de lesznek új tartalmak és funkciók is. Ez a Sony új stratégiájának egyik első lépése, ugyanis emellett a Death Stranding: Director’s Cut is készül PlayStation 5-re, és a cég erősen rááll erre a rendezői változatosdira.

A játék PlayStation 5-ös verziója értelemszerűen a DualSense kontroller funkcióit is igénybe fogja venni. Eddig rendben van, de itt jön a bukkanó. Az eredeti PlayStation 4-es Ghost of Tsushimáról 20 dollárért/euróért (kb.7200 forintért… vagy a jelenlegi magyar PlayStation Store-os árazással kb. 7090-ért) frissíthetünk a Director’s Cut verzióra, és ez jogos, mert a kiegészítő és az új tartalmak azért nem biztos, hogy ingyen megszerezhetőek (költségekkel jár a fejlesztés).

A PlayStation 4-es eredetiről a PlayStation 5-ös Ghost of Tsushima: Director’s Cutra frissíteni szintén nem ingyenes. Ez 30 dollár/euró (közel 11 ezer forint) lesz. Tehát egy tizessel több! És még úgy sem járunk jól, ha a PlayStation 4-es verziót megvesszük, és csak utána frissítünk a PlayStation 5-ös változatra! Az pedig 10 dollár/euró (kb. 3600 forint). Tehát a Sony mindenféleképpen pénzt fog kérni a frissítésért, ami tulajdonképpen a PlayStation 5 hardveres lehetőségeiért ugrik ki a pénztárcánkból!

Ezt pedig a Twitteren és a Redditen is sokan kiemelték, hogy ez nem éppen fair húzás a Sony-tól, mert akinek mondjuk nincs lehetősége PlayStation 5-ön játszani (mert nincs pénze rá, vagy nincs a boltokban a készlethiány miatt…), az így is, úgy is fizetni fog 10 eurót, és ezzel az a baj, hogy eddig ezek a frissítések ingyenesek voltak!

Ez pedig nem biztos, hogy jó marketinges húzás a Sony-tól…

Forrás: PSL

1080x1080 GOT DC

51281763061 f29021994a h

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu