Egy indonéz miniszter a Fortnite betiltását akarja [VIDEO]

A felhasználók által készített tartalmak miatt gondolja Sandiaga Uno, az indonéz turizmusért és kreatív gazdaságért felelős miniszter, hogy be kellene tiltani az Epic Games töretlen népszerűségnek örvendő battle royale játékát.

 

A CNN indonéz oldala tudósított arról, hogy egy felhasználó által készített pályán lehetőség van a Kaaba, magyarul a Kába szentély elpusztítására, ugyanis a kérdéses épület a játékban igencsak hasonlít rá. (Röviden: ez az iszlám vallás egyik legfontosabb vallási műemlékének tekinthető; a Szaúd-Arábiai Mekka nagyszentélyében található.) Az Epic Games erre annyit reagált, hogy a Fortnite nem teszi lehetővé a játékban felépített struktúrák lerombolását. (Ha ez meg is történik, csak az Unreal Engine 5-ös verzióban látjuk reálisnak. De a játék még nem azon fut.)

A CNN szerint Sandiaga azt mondta, hogy hallotta: a Fortnite-ban el lehet pusztítani az építményt, hogy fegyverekhez jusson a játékos, majd tovább haladjon a pályán. A nyilatkozata szerint a Fortnite közvetlenül a fenséges, leginkább a vallási értékek ellen szól, ami a vallási közösségek között tiszteletet nem ismerő viselkedéshez vezethet, továbbá bátorítható hatással lehet az erőszakra is. Ezért arra kérte a csapatát, hogy vizsgálja meg a játékot, és azonnal rendeljen el egy eltiltást. Azt akarja, hogy néhány játékfejlesztő óvatosabb legyen.

Az Epic Games közleménye pedig a Facebookon olvasható; itt a Tim Sweeney vezette cég kiemelte, hogy a csapata mindegyik vallást tiszteli, és a játék tartalmait készítő egyénekkel szorosan együttműködnek, hogy minden játékos számára biztonságos játékélményt teremthessenek. Ezért nem is csoda, hogy a creative mód volt az, ahol ez a kérdéses pálya felbukkanhatott, hiszen a sandbox élményeket meg lehet nyilvánosan osztani másokkal.

A CNN szerint Johnny G. Plate, Indonézia kommunikációs minisztere elismerte, hogy a pályát nem az Epic Games csinálta, ezért ő az ország rendőrségével közösen szeretné megtalálni, hogy ki hozta létre a sértő tartalmakat. Sandiaga pedig még nem vonta vissza a követelését.

Ha esetleg el is éri a betiltást, nem biztos, hogy sokáig marad érvényben… a kérdéses pálya pedig lent megnézhető.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu