Antonio Banderas csatlakozik Harrison Fordhoz az Indiana Jones 5-ben

MOZI HÍREK – A legendás nemzetközi sztárnak: Antonio Banderasnak az Indiana Jones 5. már a második, hasonló stílusú filmje, hiszen a PlayStation-videójátékos sorozatból, az Unchartedből készült filmes adaptációjában is szerepelni fog.

 

Az Indiana Jones 5. című filmben Antonio Banderas lesz a főszereplő Harrison Ford mellett a közelgő folytatásban. A Deadline szerint az Oscar-jelölt színész most kötött szerződést a filmben való szereplésről, bár a karakteréről még nem árultak el részleteket. Banderas csatlakozik a franchise új szereplőihez, Phoebe Waller-Bridge-hez, Mads Mikkelsenhez, Thomas Kretschmannhoz, Boyd Holbrookhoz és Shaunette Renée Wilsonhoz.

A veterán színész, Antonio Banderas számos szerepről ismert, a múltjából olyan címeket ismerhetünk, mint a Desperado, A Zorro álarca, a Kémgyerekek és a Csizmás Kandúr. Banderas éppen tavaly szerezte meg első Oscar-jelölését a Fájdalom és dicsőség című filmben nyújtott alakításáért. Jelenleg Banderas a The Hitman’s Wife’s Bodyguard című filmben látható, amelyet most játszanak a mozikban. Emellett a hamarosan megjelenő Uncharted című videojáték-adaptációban is láthatjuk, és dolgozik a következő Csizmás Kandúr-filmen is.

James Mangold (Logan) rendezi az Indiana Jones 5-öt, amelynek hivatalosan még nincs címe. A forgatókönyvet is ő írta Jez Butterworth-szel és John-Henry Butterworth-szel közösen. Egy időben Steven Spielberg volt a rendező, miután mind a négy korábbi filmet ő irányította, de azóta visszalépett, és Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanuel mellett gyakorlati producerként tevékenykedik. John Williams is visszatér zeneszerzőként, miután az elmúlt negyven évben a franchise minden filmzenéjén dolgozott, beleértve az ikonikus főcímdalt is.

Sajnos az Indiana Jones 5 forgatása nem éppen zökkenőmentesen zajlott. Több éves csúszást követően a film forgatása végül idén nyáron kezdődött, Harrison Ford pedig visszatért a forgatásra, hogy utolsó Indiana Jones-kalandját forgassa. Alig néhány héttel később a 78 éves színész egy harcjelenet próbája közben megsérült a válla, ami további késedelmek miatt aggódott. Ford nemrég töltötte 79. születésnapját a vállsérülésének rehabilitációjával, de James Mangold rendező szerint a forgatás ettől függetlenül folytatódik.

„Harrison Ford egy harcjelenet próbája során sérülést szenvedett a vállát érintően” – állt akkor a Disney közleményében. „A forgatás folytatódik, amíg a megfelelő kezelési módot kiértékelik, és a forgatási menetrendet szükség szerint átalakítják a következő hetekben”.

Négy évtized telt el azóta, hogy Harrison Ford először játszotta Indiana Jones-t, kezdve Az elveszett frigyláda fosztogatóiban való debütálásával. A folytatásokban A végzet temploma, Az utolsó keresztes hadjárat és A kristálykoponya királysága című filmekben újra eljátszotta a szerepet. Az Indiana Jones 5 cselekményének különböző iterációi már várattak magukra, miközben Steven Spielberg azon dolgozott, hogy a következő folytatás elkészüljön, és hosszú évekbe telt, mire végre elkészült ez a produkció. Egy időben arról szóltak a pletykák, hogy a franchise rebootolva lesz, új színésszel a címszereplő kalandor szerepében.

Az Indiana Jones 5 a tervek szerint 2022. július 29-én kerül a mozikba.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu